/
    • SCO te sterk voor Amicitia

De uitwedstrijd van Amicitia tegen SCO uit Oldeholtpade  was voor beide ploegen de eerste competitie wedstrijd na het zaalseizoen. Een zaalseizoen waar Amicitia zich nipt heeft kunnen handhaven in de overgangsklasse, dit mede door blessureleed van diverse spelers. SCO heeft een mooi zaalseizoen gedraaid en mocht tot een paar wedstrijden voor het einde nog denken aan de kruisfinales voor promotie naar de Korfbal League.

De wedstrijd in Friesland ging van start onder een lekker stralend zonnetje. Amicitia moest duidelijk wennen aan het kleine veld van SCO en kreeg daardoor aan het begin van de wedstrijd te maken met doeltreffende afstandsschoten vanaf de zijlijn. Zo stond SCO al gauw op een 5-0 voorsprong. SCO begon scherper, maar Amicitia wist mee te scoren, al lukte het niet om voor rust nog iets aan de grote voorsprong van SCO te doen. Ruststand 15-9.

Na de rust ging Amicitia feller van start en dit resulteerde in een 16-13 tussenstand. De 16-14 aansluitingstreffer kon niet worden gemaakt en hierna SCO liep snel en eenvoudig uit. Het kostte Amicitia teveel kracht om weer dichterbij SCO te komen. Dit monde uit  in een 28-18 eindstand.

Komende zaterdag speelt Amicitia 1 de eerste thuiswedstrijd tegen AW/DTV, de koploper in Hoofdklasse B.

Amicita 2 speelt aanstaande donderdag al thuis tegen Unitas 3 om 20.00 uur.