/
    • Amicitia neemt bijna twee punten mee

Afgelopen zaterdag stond de hoofdklasse wedstrijd Tweemaal Zes uit Maartensdijk tegen Amicitia op het programma. Alweer de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Hoewel een aantal spelers op Hemelvaartkamp waren geweest, was de teamspirit de gehele wedstrijd aanwezig. Een knappe presentatie aangezien de ploeg uit Vriezenveen al gedegradeerd is.

Na een gelijk opgaande eerste helft waar Amicitia steeds aan de goede kant van de score stond, ging de ploeg  de rust in met een 9-11 voorsprong. Ook de tweede helft ging gelijk op en tot 12-14 werd er om en om gescoord. Amicitia wist voor het eerst een gat van drie doelpunten te maken bij 12-15. Tweemaal Zes sloeg snel terug met twee doelpunten op rij, maar tot 16-18 wist Amicitia toch op twee punten voorsprong te blijven. Of het nu het kamp was of het strijdend Tweemaal Zes dat tegen Amicitia geen punten wilde laten liggen, het lukte Amicitia niet om meer dan 18 doelpunten te maken. Het was Tweemaal Zes die in de laatste tien minuten langs zij kwam en voor een eindstand van 21-18 zorgde.

Er staan nog twee thuiswedstrijden op het programma voor Amicitia 1. Zaterdag 23 mei speelt Amicitia thuis om 15:30 uur tegen Groen Geel uit Wormer.

Amicitia 2 heeft afgelopen zaterdag dure punten laten liggen in Drachten. Daardoor is ook voor het tweede van Amicitia degradatie in zicht. Gelukkig kan Amicitia 3 nog kampioen worden wat er voor kan zorgen Amicitia 2 in de eerste klasse kan blijven. Eerst zien, dan geloven.