/
    • veld 07 : Amicitia - Dos '46

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste hoofdklasse wedstrijd op het programma. Voor zowel de ploeg uit Vriezenveen als voor Dos ’46 uit Nijeveen was het een wedstrijd waarin niets meer te behalen viel. Degradatie voor Amicitia stond al een aantal weken vast en Dos ’46 moest genoegen nemen met een tweede plek.
      Met veel publiek aan de lijn besloot Amicitia om er een mooie laatste wedstrijd van te maken, en te laten zien dat het zich niet weer zomaar laat weg spelen. Het is Dos’46 die de score opent met 0-1.  In de beginfase van de wedstrijd kan Amicitia goed mee scoren tot een gelijke stand van 4-4. Goede schoten aan de kant van Dos’46 zorgen ervoor dat de ploeg langzaam uitloopt (6-10). In de fase voor rust worden er meer foutjes gemaakt aan de kant van Amicitia en vallen de doelpunten moeilijker. De ploeg uit Vriezenveen kan niet voorkomen dat Dos’46 nog verder uitloopt, waardoor de stand bij rust duidelijk in het voordeel is van de club uit Nijeveen (7-15). Met een korte peptalk in de rust van de aanvoerder van Amicitia, gaat de ploeg met iets meer vertrouwen weer het veld op. Toch laat Dos’46 na rust zien dat het de betere ploeg op het veld is en komt na een aantal minuten spelen op een 9-20 voorsprong. Dan is het de beurt van Amicitia om te laten zien dat het zich niet weer zomaar van het veld laat spelen. De beleving groeit en de stand wordt voor de ploeg uit Vriezenveen een stuk dragelijker. Goede kansen en een sterkere verdediging zorgen voor een stand van 18-23. Helaas is het Dos ’46 die het laatste woord heeft en zorgt voor een eindstand van 19-27.
      Een matig seizoen voor Amicitia met een aantal tegenslagen zorgt ervoor dat de ploeg uit Vriezenveen volgend jaar zowel in de zaal als op het veld in de overgangsklasse zal korfballen. De Toyota Drent formatie kijkt echter vooruit naar het volgende seizoen, met een nieuwe trainer, een nieuwe selectie en nieuwe kansen.

Amicitia 3 speelde haar kampioenswedstrijd tegen Dos WK 2 uit Enschede en won met grote cijfers.  Door deze overwinning blijft het gedegradeerde Amicitia 2 in spelen de reserve 1e klasse.