/
    • Zaal 2 : AKC - Amicitia

Derby van het oosten tussen AKC en Amicitia loopt niet goed af voor de Vriezenveners

Afgelopen zaterdag stond de derby van het oosten op het programma in de Overgangsklasse A tegen AKC uit Almelo. Op de tribune in de Almelose sporthal zaten weer veel supporters uit Vriezenveen. De hele week werd door de selectie toegeleefd naar deze wedstrijd en met gezonde wedstrijdspanning begon de Toyota Drent formatie aan de wedstrijd.
      Wellicht was deze spanning de oorzaak van de slechte start van Amicitia. De ploeg van trainer Burchartz krijgt in de eerste tien minuten al elf doelpunten tegen en scoort er zelf maar vier. Bij een stand van 13-4 nam Amicitia een time out. Dit zorgde ervoor dat de ploeg weer op scherp stond. Er werd knap terug geknokt naar een verschil van twee doelpunten, 15-13. Echter was dit van korte duur en verslapten de Vriezenveners wederom, waardoor er een ruststand van 18-13 op het scorebord stond.
      In de rust wees Burchartz de ploeg op het feit dat er afgelopen week niet voor niets zo hard getraind is en dat er een andere, meer gemotiveerde ploeg in het veld moest komen te staan.
      In het begin van de tweede helft bleef het doelpunten verschil van vier doelpunten aanwezig. Amicitia wist zich niet meer terug in de wedstrijd te knokken. Veel kansen werden gemist en verdedigend was de ploeg er niet bij. De eindstand van 32-23 laat zien hoe de ploeg gepresteerd heeft. Wederom een tegenvallende prestatie van het vlaggenschip van Amicitia dat vooral tegen zichzelf speelt. De ploeg heeft voldoende potentie om beter te presteren, maar laat dit in de eerste 2 wedstrijden van de zaalcompetitie niet zien.
      Amicitia 2 speelde tevens tegen AKC, ook deze prestatie liet te wensen over. De ploeg van trainer Nijkamp presteerde net als het eerste onder de maat. Voor de selectie een domper na de trainingsintensiteit van afgelopen week. De ploeg verloor met 18-13.
      Zaterdag 21 november spelen beide ploegen weer in de Stamper in Vriezenveen. Om 20.40 uur speelt Amicitia 1 tegen het Phoenix uit Zoetermeer. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 tegen SCO 3 om 19.20 uur.