/
    • Zaal 15 : KVA - Amicitia

Beslissingsduel voor Amicitia 1.

Afgelopen zaterdag stond de laatste officiƫle zaalwedstrijd in de landelijke overgangsklasse voor Amicitia 1 op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in Amstelveen tegen KVA. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden door de ploeg van trainer Burchartz. Degradatie komt steeds dichterbij en de punten moesten meegenomen worden naar Vriezenveen om er in ieder geval nog een beslissingswedstrijd uit te slepen. Bij verlies zou Amicitia het niet meer in eigen hand hebben en kon Phoenix uit Zoetermeer nog langszij komen, wat voor de ploeg uit Vriezenveen directe degradatie zou betekenen.
      Trainer Burchartz zette zijn ploeg op scherp, en met de altijd trouwe meegereisde supporters uit Vriezenveen ging de wedstrijd van start in Amstelveen. Blijkbaar was het belang van de wedstrijd nog niet helemaal doorgedrongen aan Vriezenveense kant, want na een paar minuten spelen stond er een 5-1 achterstand op het scorebord. Een zogezegd dramatisch begin. De doelpunten aan de kant van KVA vielen te gemakkelijk door slecht verdedigen van Amicitia. Ook aanvallend kon de Toyota Klaas Drent formatie niet makkelijk tot scoren komen, waardoor KVA al snel uitliep naar 8-2. Toen de doelpunten dan toch vielen aan de Vriezenveense kant, deed KVA een stapje extra en liep gemakkelijk uit. Ruststand: 14-8. Een zwakke eerste helft voor de ploeg van trainer Burchartz. Ook in de tweede helft liet Amicitia niet zien dat het wilde winnen. Doelpunten werden te makkelijk doorgelaten en scoren in de aanval ging moeizaam. Halverwege de tweede helft stond er een achterstand van 20-12 op het scorebord. Het spel werd niet beter en in de resterende tijd lukte het Amicitia niet om dichterbij te komen. De wedstrijd werd dan ook verloren met 28-17.
      Degradatiekandidaat Phoenix wist echter de laatste zaalwedstrijd niet te winnen tegen De Hoeve en degradeert nu rechtstreeks. Voor Amicitia betekent dit nog een laatste kans om in de overgangsklasse te blijven. In de beslissingswedstrijd komende zaterdag tegen Drachten moet Amicitia winnen om degradatie te voorkomen. De locatie en tijdstip zijn nog niet bekend.
      Amicitia 2 speelde de laatste zaalwedstrijd tegen Nic. 4 in Groningen. Het tweede team van Amicitia weet helaas net niet te winnen, en verliest de wedstrijd met 20-19.
      Gelukkig zorgde het 3e team van Amicitia voor een positieve afsluiting van deze laatste speeldag in de zaal en werd kampioen!