/
    • veld 14: Unitas - Amicitia

Amicitia blijft in overgangsklasse.

Afgelopen zaterdag stond de laatste speelronde van het korfbalseizoen op het programma. Een speelronde waarin nog alles mogelijk was, en waarbij 5 teams streden tegen degradatie. De laatste wedstrijd voor Amicitia werd gespeeld om half 4 in Harderwijk tegen de kampioen Unitas. Bij winst of gelijkspel zou de Toyota Klaas Drent formatie zich veilig spelen in de overgangsklasse. Bij verlies werden de touwtjes uit handen gegeven, en was het wachten op de resultaten van de overige wedstrijden. Spanning volop.
      Met de altijd trouwe, meegereisde Amicitia supporters, ging de wedstrijd in Harderwijk van start. Het belang van de wedstrijd was groot, en dat leek de ploeg van trainer/coach Burchartz goed te begrijpen. Amicitia opent de score, maar krijgt al snel de gelijkmaker tegen. De volgende twee doelpunten vielen aan de kant van Unitas, maar de ploeg uit Vriezenveen kon mee scoren. Tegen een matig spelend Unitas kon de Toyota Klaas Drent formatie de stand steeds gelijk trekken, en zelfs een puntje voorsprong pakken. Voor de rust wist Unitas toch weer een gaatje van twee doelpunten te slaan. Ruststand 11-9. Na rust gingen de ploegen op dezelfde voet verder. Amicitia bleef vechten voor het noodzakelijke wedstrijdpunt en Unitas kon de voorsprong niet vergroten. Met nog een paar minuten speeltijd bij een stand van 19-18 in het voordeel van de ploeg uit Harderwijk, zette Amicitia nog één keer aan en wist in de laatste minuut van de wedstrijd de stand gelijk te trekken. Na het laatste fluitsignaal stond er een gelijkspel op het scorebord: 19-19. De ploeg uit Vriezenveen weet zich op eigen kracht te handhaven in de overgangsklasse, en kan een klein feestje vieren. Zowel Wit-Blauw, Antilopen én Heerenveen wonnen hun wedstrijden, waardoor het behaalde punt in Harderwijkdoorslaggevend was voor handhaving. Een zeer spannend slot van de veldcompetitie.
      Amicitia 2 speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd in Nijeveen tegen kampioen DOS ’46 3. Ondanks verlies met 21-19, wist ook het tweede team zich te handhaven.

Voor Amicitia een prima slotdag van de competitie met , naast handhaving van Amicitia 1 en 2, totaal 5 kampioenen. Deze zaterdag werden 4 jeugdteams kampioen en ook Amicitia 4.