/
    • Veld 2 : Amicitia - SKF

Amicitia verslaat kampioenskandidaat SKF

Op het zonnige sportpark 't midden in Vriezenveen stond afgelopen zaterdag de wedstrijd Amicitia 1-SKF 1 op het programma. Vooraf speelden de reserves van Amicitia een verloren wedstrijd tegen de Meeuwen 3 uit Putten.

Tijdens de bespreking van Amicitia 1 op donderdag was er geen video van de tegenstander, waardoor er eigenlijk weinig bekend was van SKF. De wedstrijd moest 'gelezen' en ter plekke geanalyseerd worden door de spelers. Wel werd gebruik gemaakt van een nieuw analyse systeem, waardoor Ruben Burchartz tijdens de wedstrijd een analyse kon laten zien van en aan de spelers.

De Toyota Klaas Drent formatie laat zich de eerste helft overrompelen en komt met 0-2 achter. De ploeg weet dichtbij te blijven maar na een stand van 5-6 loopt SKF uit naar een 5-9 voorsprong. Vlak voor rust weten zij een voorsprong van vijf doelpunten te bereiken. Amicitia scoort niet voldoende mee en laat te veel kansen liggen. Daarentegen is SKF efficiƫnter in het afronden van kansen met een scoringspercentage van 30%.

In de rust werd het nieuwe systeem op een groot beeldscherm neergezet. Hier kunnen de spelers zien hoeveel kansen er zijn geweest en vanaf welke plek. Zaak is de kansen dichterbij de korf te zoeken en er klaar voor te zijn om ze af te ronden.

Na rust weet SKF echter de score weer op te pakken. Maar de ploeg van Burchartz laat veerkracht en werklust zien waardoor het langzaam dichterbij komt. Pas 7 minuten voor het eindsignaal wordt de gelijkmaker gescoord, waarna de eerste voorsprong wordt genomen. De ploeg loopt uit naar 21-19. SKF komt nog terug tot 21-20, maar de Toyota Klaas Drent formatie weet het gat weer op twee te brengen en wint de wedstrijd! Een zeer goede en mooie teamprestatie!

Komende zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Amicitia 2 speelt om 13.45 uur tegen Wageningen 4, gevolgd door Amicitia 1 tegen DOS uit Westbroek 1 om 15.30 uur.