/
    • Veld 5 : Amicitia - Drachten

Amicitia verslaat Drachten/Van der Wiel.

Afgelopen zaterdag stond alweer de vijfde veldwedstrijd op het programma. Zowel het eerste als het tweede van Amicitia speelt deze thuiswedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel.

Het team van trainer/coach Ruben Burchartz wist dat het zeer belangrijk was om deze wedstrijd winnend af te sluiten. In de vorige wedstrijden had de Toyota Klaas Drent formatie veel moeite om de wedstrijd sterk te beginnen, maar vandaag stond er een overtuigender team op het veld. Het eerste doelpunt viel aan de kant van Amicitia, maar Drachten/Van der Wiel heeft hier meteen een antwoord op. Tot aan de rust weten beide teams de voorsprong niet te vergroten en gaat de score gelijk op. Ruststand: 11-10.

In de rust is de thuisploeg ervan overtuigd dat deze wedstrijd gewonnen kan worden. Een sterker gevoel heerst. Eenmaal terug op het veld laat Amicitia zien dat het deze wedstrijd wil winnen. De twee doelpunten na rust zorgen ervoor dat de thuisploeg het eerste gaatje van drie slaat. Toch weet het team uit Drachten mee te scoren, zodat Amicitia niet verder uit kon lopen. Halverwege de tweede helft lukt het de ploeg uit Vriezenveen toch om de voorsprong te vergroten naar 19-14. Een voorsprong die Amicitia niet meer uit handen mag geven. Toch wordt het in de slotfase van de wedstrijd nog spannend. Drachten/Van der Wiel vecht zich terug en aan de kant van Amicitia gaat het scoren erg moeizaam. Het gat van vijf doelpunten was voor de thuisploeg net voldoende. Het team uit Drachten kan nog terugkomen tot 20-19, waar na de scheidsrechter vervolgens de wedstrijd tot een einde brengt. De twee punten blijven in Vriezenveen, waardoor Amicitia verder uitloopt op Drachten en nu op een gedeelde vijfde plaats staat.

Amicitia 2 weet de wedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel helaas niet te winnen. De ploeg van trainer/coach Jan Nijkamp kan in de eerste helft nog prima mee scoren, maar na rust wordt de uitploeg sterker en lukt het Amicitia niet meer om aan te haken. Eindstand: 13-19.

Komende zaterdag 8 oktober reizen beide ploegen af naar Leusden om alweer de een na laatste veldwedstrijd te spelen tegen Antilopen/Lancyr Deelen.