/
    • Zaal 3: NKC - Amicitia

Amicitia pakt volle buit in spannend duel

Afgelopen zaterdag stond de eerste streekderby op de agenda, tegen promovendus NKC ’51 uit Nijverdal. Een sterk team, maar voor de Toyota Klaas Drent formatie werd het toch echt tijd om punten te pakken. Dit lukte in een spannend duel met een eindstand van 19-20.

Amicitia opent de score door middel van een afstandsschot. Maar NKC start nog scherper en komt op een 3-1 voorsprong. Tot aan de rust is het een gelijk opgaande strijd met weinig doelpunten. Ruststand 8-9.

Trainer Burchartz geeft in de rust aan dat er meer geschoten moest worden, zodat de doelpunten vanzelf gaan vallen. Hij hamerde er ook op dat er strijd geleverd moest worden tot het einde, want van NKC win je niet zomaar.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld, een gelijk opgaande strijd met weinig doelpunten. Toch weet NKC een gaatje te slaan, 17-14. De ploeg uit Vriezenveen neemt een time-out en weet hierna snel terug te komen tot 17-17. De laatste paar minuten zijn zenuwslopend en beide teams scoren om en om. NKC lijkt in het voordeel te zijn met een 19-18 voorsprong. Maar door strijdlust weet Amicitia toch nog langszij te komen door middel van een strafworp en een doorloopbal in de laatste minuut. Eindstand 19-20. De ontlading is groot bij spelers en begeleiding, maar ook bij het de vele supporters uit Vriezenveen. De eerste punten van dit zaalseizoen zijn binnen voor de Toyota Klaas Drent formatie en dat voelt heerlijk!
      Van beide kanten was het een matige wedstrijd, er werd strak en goed verdedigd, maar de doelpunten waren schaars. Dan is het erg fijn om de 2 punten toch mee naar Vriezenveen te nemen.

Ook het 2e team van Amicitia wist weer 2 punten te pakken door de uitwedstrijd te winnen van het Groningse Nic, 13-14. In Nijverdal speelde ook Amicitia 3 tegen NKC 2 en won met 14-17.

Zaterdag 3 december staat er weer een streekderby op het programma en wel de topper tegen AKC uit Almelo. Zowel Amicitia 1 en 2 spelen tegen AKC. Aanvang 19.45 uur en voorafgaand speelt het 2e om 18.00 uur in sporthal de Stamper te Vriezenveen.