/
    • zaal 6 : De Hoeve - Amicitia

Amicitia verliest nipt van De Hoeve

De laatste wedstrijd in 2016 stond afgelopen zaterdag op het programma voor Amicitia 1. Deze uitwedstrijd werd in Friesland gespeeld tegen De Hoeve 1 in Noordwolde. Na een scherp begin, zoals van tevoren afgesproken, had de ploeg van trainer/coach Ruben Burchartz een voorsprong van 1-4 te pakken. De Hoeve kwam daarna terug tot een stand van 5-6, toch hield de Toyota Klaas Drent formatie de voorsprong en bouwde deze uit naar een stand van 7 – 11. De periode daarna stokte de score van Amicitia en kwam De Hoeve op gelijke hoogte 11-11. Vlak voor het rustsignaal wist Amicitia toch met één doelpunt verschil op voorsprong te komen. Ruststand: 12-13.
      Na rust bleef het spannend. De Hoeve kwam met 15-14 voor het eerst op een voorsprong. De rest van de tweede helft ging het gelijk op en werd het gat tussen beide ploegen een lange tijd niet groter dan één doelpunt. Op het eind wist De Hoeve een voorsprong van twee doelpunten te creëren, 21-19. Amicitia trok dit verschil echter snel weer gelijk, 21-21. Toch moest er in de laatste minuut nog één tegentreffer geïncasseerd worden en verloor Amicitia met 22-21 van De Hoeve.
      Het tweede team van Amicitia won de wedstrijd van De Hoeve 2 met 16-19. Aanstaande dinsdag staat voor Amicitia 2 de inhaalwedstrijd tegen ZKC’19 2 op het programma om 20:30 uur in de Stamper. U bent van harte welkom om hen aan te moedigen.
      Eerstvolgende thuiswedstrijd van Amicitia 1 is op zaterdag 7 januari 2017 om 19.45 uur in de Stamper te Vriezenveen.