/
    • Zaal 9 : Amicitia - NKC

Amicitia wint wederom van NKC’51

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen NKC op het programma. De uitwedstrijd in Nijverdal werd door Amicitia gewonnen met 1 doelpunt verschil. Gezien de stand op de ranglijst was het noodzakelijk om ook deze wedstrijd in winst om te zetten.
      Tijdens de presentatie van beide teams werden door de spelers van Amicitia en NKC kaarsenzakken de zaal ingedragen in het kader van het Samenloop voor Hoop evenement in zowel Vriezenveen als Nijverdal in juni 2017.
      De Toyota Klaas Drent formatie startte zeer scherp aan de wedstrijd, voor een volgepakte tribune in sporthal de Stamper in Vriezenveen. Het eerste doelpunt viel al na 5 seconden! Amicitia nam gelijk een grote voorsprong van 5 doelpunten (6-1) met sprankelend korfbal. Verdedigend maakte Amicitia het NKC zo moeilijk, dat de ploeg uit Nijverdal bijna niet tot scoren kon komen. De 6-1 voorsprong werd uitgebouwd naar een ruststand van 12-5.

In de rust werd door coach Ruben Burchartz aangegeven dat het team de wedstrijd verdedigend goed op orde had en er voldoende rust in het spel zat. De opdracht was om dit voort te zetten in de tweede helft.

In de tweede helft werd de stand van 12-5 vergroot naar een maximale voorsprong van 10 doelpunten: 15-5 en 16-6.
      In een wat mindere fase van Amicitia en een opleving van NKC, leek het toch nog spannend te worden. NKC scoorde 5 keer op rij waardoor er een stand van 21-18 op het scorebord verscheen. Maar het slotakkoord was voor de Vriezenveense ploeg. Met 24-18 was de wedstrijd beslist. De twee belangrijke punten bleven in Vriezenveen.

Voorafgaand speelde het 2e van Amicitia een goede wedstrijd tegen Nic uit Groningen en hield de 2 punten ook in Vriezenveen. De eindstand was 20-17.
      Komende zaterdag speelt Amicitia weer een derby en wel tegen AKC uit Almelo. De wedstrijd begint om 20 uur en Amicitia 2 speelt ook haar wedstrijd tegen AKC.