/
    • Zaal 12 : Amicitia - Groen Geel

Amicitia speelt topwedstrijd tegen kampioenskandidaat Groen-Geel.
      Na de mooie overwinning van vorige week op koploper KVA, begon Amicitia vol goede moed aan de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, Groen-Geel uit Wormer. Via winst of een gelijkspel kon de Toyota Klaas Drent-formatie uit Vriezenveen zich veilig spelen. De ploeg uit Wormer had beide punten hard nodig voor de strijd om het kampioenschap in deze klasse.
      Ook nu was de start weer overweldigend en stond Amicitia na enkele minuten met 3-1 voor. Daarna volgde een fase met topkorfbal waarin de ploegen om en om scoorden tot een stand van 11-11. Een goede fase van de thuisploeg zorgde ervoor dat Amicitia een gat kon slaan: 15-11. Met afwisselend mooie afstandsschoten en enkele doorloopballen wist de thuisploeg dit vol te houden tot 17-13. Vlak voor het rustsignaal lukte het Groen-Geel om het verschil iets te verkleinen. Ruststand 21-17.
      In de rust gaf trainer/coach Ruben Burchartz aan dat hij aan het genieten was van het goede spel en dat de ploeg goed en geconcentreerd moesten blijven korfballen in de tweede helft. Ook na rust viel het eerste doelpunt aan de kant van Amicitia. Amicitia kon de stand uitbouwen naar 5 doelpunten verschil: 27-22. Het begon er steeds meer op te lijken dat het hard werkende team voor de tweede keer op rij voor een daverende verrassing ging zorgen. Het jonge team uit Wormer kwam vooral via enkele mooie afstandsschoten van de heren iets dichterbij. Doordat de doelpuntenmachine stokte aan de kant van de Vriezenveners kreeg de stand heel snel een ander aanzien. Groen-Geel boog de stand om naar een 28-31 voorsprong. De Toyota Klaas Drent formatie probeerde nog een keer aan te zetten, maar ondanks enkele goede aanvallen werden de kansen niet benut. Hierdoor won de ploeg uit Wormer de spannende en prima wedstrijd. Einstand: 32-36 Het zorgde voor een grote vreugde bij zowel het team, de begeleiding, als het meegereisde publiek.
      Na afloop was er natuurlijk teleurstelling bij de thuisploeg, maar het publiek liet duidelijk merken dat het genoten had van een boeiende wedstrijd op hoog niveau. Dat bleek wel uit de hoge scoringspercentages (36%) van beide ploegen. Amicitia zal het benodigde punt nu moeten halen in de komende twee wedstrijden tegen de Hoeve en wederom Groen-Geel.
      Het tweede won haar wedstrijd overtuigend tegen SCO. De volgende thuiswedstrijd van Amicitia 1 is op zaterdag 4 maart in de Stamper tegen de Hoeve. Aanvang 19.45 uur.