/
    • Zaal 13 : Amicitia - de Hoeve

Amicitia handhaaft zich knap in de overgangsklasse.

Nadat Amicitia twee weken achter elkaar een goede prestatie had neergezet, stond er afgelopen zaterdag opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Punten pakken betekende handhaving in de overgangsklasse.
      Wanneer de Toyota Klaas Drent formatie weet te winnen van De Hoeve 1, spelen ze zich veilig in de overgangsklasse. De ploeg wist wat ze moesten doen en lieten dit dan ook gelijk in het begin van de wedstrijd zien. Na 15 seconden gespeeld te hebben staat Amicitia 1 al op 1-0 voorsprong. De Hoeve begon bij de 3-0 mee te scoren, waardoor 3-1 op het gloednieuwe scorebord kwam te staan in sporthal de Stamper in Vriezenveen. Amicitia maar ook de Hoeve bleven beide scoren, Amicitia was de bovenliggende partij in het begin van de wedstrijd tot 7-7. Na deze stand kwam de Hoeve voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong 7-8. Beide ploegen zaten lekker in de wedstrijd en er werd over en weer gescoord. Toch ging de ploeg onder leiding van Ruben Burchartz met achterstand de rust in; 11-12. Amicitia spelers pepten elkaar op in de rust en gaven elkaar aan dat ze opnieuw alles moesten geven voor een goed resultaat. Gemotiveerd kwam het team weer de zaal in, Amicitia scoorde dan ook gelijk de aansluitingstreffer na een vrije bal 12-12. De ploeg van Amicitia 1 was in de tweede helft één team, er werd functioneel gespeeld met de juiste mensen voor de korf. Amicitia kwam met een 15-13 voor, maar de Hoeve bleef mee scoren en trok de stand weer gelijk tot een 15-15. Amicitia profiteerde van de fouten van de Hoeve en Amicitia weet de vele strafworpen na rust te benutten. Hierdoor werd een gat geslagen met vier doelpunten; 20-16. De Hoeve had deze wedstrijd nog niet eerder zo ver achter gestaan en de coach vroeg een time-out aan. Hieruit bleek dat Amicitia goed bezig was. De eerste grote voorsprong na rust is een feit. Amicitia was met deze stand dichtbij de handhaving in de overgangsklasse. Nu moesten ze er samen als team voor zorgen dat ze dit vol konden houden. Amicitia heeft er op eigen kracht voor gezorgd dat de Hoeve niet meer in de wedstrijd kon komen na de time-out. De ballen vielen goed, afstandsschoten en kleine kansen, de ballen gingen door de korf aan de kant van Amicitia. De Toyota Klaas Drent formatie bouwde de voorsprong nog verder uit naar een stand van 28-20.
      28-20 was dan ook de eindstand van deze wedstrijd en daarmee speelde Amicitia zich veilig en handhaafde zich knap in de overgangsklasse. Een prima prestatie die na afloop werd gevierd met de vele trouwe supporters.
      Zaterdag 11 maart wordt de laatste wedstrijd gespeeld in Wormer tegen Groen Geel. Dit team kan nog kampioen worden en zal de 2 punten in eigen huis willen houden.
      Amicitia 2 wist helaas geen punten te halen tegen de Hoeve 2; eindstand 13-17.