/
    • Veld 7: Amicitia - KVZ

Amicitia verslaat koploper KVZ.

Na een sterke tweede helft van het zaalseizoen waarin Amicitia verscheidene wedstrijden wist te winnen en zich wist te handhaven, stond de tweede helft van het veldseizoen weer voor de deur. Met gelijk een belangrijke wedstrijd voor de Toyota Klaas Drent Formatie tegen de (tot dan toe) koploper van de Overgangsklasse B.
      KVZ uit Zutphen had dit veldseizoen nog niet verloren en de ploeg uit Vriezenveen moest dus aan de bak. Met enkele sterke fases in vooral de tweede helft wist Amicitia een gat te slaan met KVZ en kon de winst veilig worden gesteld. Eindstand 22 -21.

De eerste helft ging zeer gelijk op en de ploegen kwamen niet van elkaar los. Ruststand 12-12. Coach Ruben Burchartz gaf in de rust aan dat het aanvallend goed liep, maar dat verdedigend de kleine foutjes eruit moesten worden gehaald.

De score na rust werd geopend door de ploeg uit Vriezenveen en dit was het begin van een sterke tweede helft. Langzaamaan wist Amicitia de voorsprong uit te bouwen van 17-14 naar 20-17. Helaas werd de voorsprong van 3 doelpunten niet uitgebreid en bleef KVZ hoop houden. Doordat Amicitia vergat mee te scoren kon KVZ toch langszij komen tot 20-20. Echter, Amicitia bleef kalm en scoorde nogmaals twee keer, waarna de wedstrijd vakkundig werd uitgespeeld. Eindstand 22-21.

Een goed begin van een veldcompetitie waarin iedereen van iedereen kan winnen. Elke wedstrijd is dus cruciaal, maar met vol vertrouwen gaat Amicitia deze wedstrijden tegemoet. Het tweede van Amicitia wist haar wedstrijd tegen KVZ 2 helaas niet te winnen. Eindstand 14-19. Op 8 april staan er weer uitwedstrijden op het programma: Amicitia 2 reist af naar Putten voor een wedstrijd tegen De Meeuwen 3. Amicitia 1 reist af naar Veenendaal voor de wedstrijd tegen SKF 1.