/
    • Veld 8 : SKF - Amicitia

Amicitia laat punten liggen in Veenendaal.

Na winst op koploper KVZ vorige week, stond deze week de wedstrijd tegen SKF op het programma. Ook SKF wist vorige week de winst binnen te halen tegen hekkensluiter Drachten.
      De Toyota Klaas Drent formatie begon de wedstrijd niet scherp, binnen de kortste keren was het 3-0. Na 16 minuten moest coach Ruben Burchartz een time-out nemen om de hele ploeg wakker te schudden. De achterstand was toen al opgelopen na 9-3. Na de time-out kreeg Amicitia meer grip op SKF, de aanvallen liepen beter waardoor er meer doelpunten kwamen. Maar ook SKF wist de korf nog regelmatig te vinden. Met een ruststand van 12-8 was echter alles nog mogelijk. Gelijk na rust kwam de ploeg uit Vriezenveen nog maar 3 punten achter te staan. Elke keer als dit gebeurde, antwoordde SKF met 1 of 2 doelpunten waardoor het verschil steeds op 4 bleef en Amicitia niet dichterbij kon komen. Na 21-17 wist SKF het verschil van 4 doelpunten uit te breiden naar 6 doelpunten. En zelfs tot 7 doelpunten, met als eindstand 28-21.
      Amicitia 2 wist de winst wel binnen te halen in de uitwedstrijd tegen koploper de Meeuwen 3 met een uitslag van 13-14. Zaterdag 15 april om 15:30 uur speelt Amicitia weer een uitwedstrijd tegen de huidige koploper DOS uit Westbroek.