/
  • veld 12 : Drachten - Amicitia

   Amicitia vergaart 2 kostbare punten.
   Na de prima wedstrijd van vorige week waarin een gelijk spel behaald werd, stond afgelopen zaterdag de korfbalwedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel op het programma. Uitgangspunt was het zwaarbevochten punt van vorige week te verzilveren door een overwinning op de Friezen. De eerste punten werden gescoord door Amicitia. De Friezen lieten zich echter niet onbetuigd en scoorden lustig mee, na 10 minuten stonden ze zelfs op een voorsprong van 7-5. De Toyota Klaas Drent formatie kon echter door inzet en hard werken onder de Friese zon vier doelpunten op rij scoren zodat ze met een voorsprong van 7-9 konden gaan rusten.
   De ploeg van trainer/coach Ruben Burchartz wist na de korfwissel twee snelle punten te maken maar het lukte de oranjekragen niet om de Friezen de genadeklap te geven. De tussenstand van 7-11 wisten de Friezen te verkleinen naar 13-14. Langzamerhand eiste het onverwachte warme weer ook haar tol en coach Burchartz maande zijn oranjekragen in een time-out om energie te sparen voor het eind van de wedstrijd. Bij vlagen kwam er meer rust in het spel wat resulteerde in punten. Drachten/Van der Wiel kon haar verdedigende inzet niet op niveau houden en gaf zich aan het eind van de wedstrijd gewonnen. Eindstand 15-20.
   Duidelijk is dat op dit punt in de competitie niet de focus ligt op het goede verzorgde spel en de hoge scores maar op het rauwe gevecht om de punten, kostbare punten die deze keer verdiend meegingen naar Vriezenveen. De trouwe supporters uit Vriezenveen deelden in de vreugde na het laatste fluitsignaal.
   Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de Antilopen op het programma, aanvang 15.30 uur. Wederom een belangrijke wedstrijd waarbij op voorhand duidelijk is dat er van Amicitia weer volledige inzet verwacht wordt en 2 punten gehaald moeten worden om handhaving in de Overgangsklasse te bewerkstelligen.
   Het tweede team van Amicitia speelde een moeizame wedstrijd tegen het tweede team van Drachten/Van der Wiel en verloor met 31-16. Aanstaande zaterdag zullen er punten gepakt moeten worden tegen eveneens de Antilopen. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.