/
    • veld 01 : ASVD - Amicitia

Amicitia verliest de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Na een lange voorbereiding stond afgelopen zaterdag weer de eerste wedstrijd van het seizoen te wachten voor beide selectieteams van Amicitia in Dronten. Tijdens de voorbereiding werden de oefenwedstrijden al niet scherp begonnen en kwamen we deze steeds al met minimaal 2-0 achter. De focus van alle korfballers in deze eerste competitiewedstrijd lag dus voornamelijk op het scherp beginnen van de wedstrijd.

Helaas, wederom geen scherp begin en al snel kwam de Toyota Klaas Drent formatie met 2-0 achter. Het team moest weer in de achtervolging en met veel kracht lukte het dan ook om gelijk te komen (3-3) en zelf op een voorsprong van 3-7. Er werden leuke en goede aanvallen gedraaid die werden beloond met een succesvolle afronding. De motor begon echter te haperen bij de Toyota Klaas Drent formatie. ASVD kan terugkomen en vlak voor rust zelfs met twee doelpunten voor komen. De ruststand 10-8.

In de rust werd aangegeven door coach Ruben Burchartz dat de nauwkeurigheid in de afronding beter moest en dat er scherp aan de 2e helft moest worden begonnen om een verdere achterstand op het scorebord te voorkomen. Maar een slecht begin van de 2e helft zorgt er weer voor dat ASVD 3 doelpunten kan maken, dat de stand brengt op 13-8. Er worden enkele wissels toegepast om hier verandering in te brengen. Met de nieuwe spelregels waarin alle teams 8 keer mogen wisselen, en ook terug wisselen, komt de Toyota Klaas Drent formatie beetje bij beetje dichterbij. “Ook al stonden we 16-9 achter, het geloof in een goed eindresultaat verdween nooit”. Uiteindelijk weet Amicitia zich terug te vechten tot 18-18. Toch trekt ASVD aan het langste eind door in de slotfase nog twee doelpunten te maken, wat de eindstand op 20-18 brengt.

Amicitia 2 wist hun eerste wedstrijd wel te winnen met debuterend coach Edgar Korf. Na een spannende wedstrijd stond de eindstand 13-14 op het scorebord. Komende zaterdag spelen beide selectieteams tegen De Meervogels. De wedstrijd van Amicitia 1 begint om 15.30 uur op sportpark Het Midden in Vriezenveen.