/
    • Veld 04 : KVZ - Amicitia

Eerste punten voor Amicitia.

Na het toch vervelende en onnodige verlies tegen Vriendenschaar vorige week, mocht het vlaggenschip van Amicitia het deze week opnemen tegen KVZ uit Zutphen. Ondanks het verlies werd er vorige week een goede wedstrijd gespeeld. Deze week móest dat goede spel resulteren in een winstpartij. Scherp beginnen en blijven, was een van de opdrachten. Na wat omwegen en vertraging aan te zijn gekomen op het complex van KVZ was de wedstrijd van Amicitia 2 al bezig. Zij hadden voor rust al een ruime voorsprong op KVZ 2, wat uiteindelijk resulteerde in een 8-19 eindstand.
      Ondanks het lekkere weertje begon Amicitia 1 niet sterk aan de wedstrijd. Verdedigend ging het niet zoals was afgesproken en dat zorgde ervoor dat KVZ kon blijven aanhaken tot 7-7. In het tweede deel van de eerste helft stelde Amicitia orde op zaken en liep het naar een 9-13 ruststand.
      In de rust gaf coach Ruben Burchartz aan dat Amicitia niet mochten verslappen, de score moest uitbreiden en op de juiste manier blijven verdedigen. KVZ moest niet het gevoel krijgen dat het nog dichterbij kon komen. Na rust werden deze opdrachten haarfijn uitgevoerd. Met mooie aanvallen werd de 9-13 voorsprong in de eerste 20 minuten na rust een 10-19 voorsprong. Na deze eerste 20 minuten liep KVZ nog wel iets in, maar het gat wat de Toyota Klaas Drent formatie had gecreëerd bleek te groot. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 21-26.
      Met de grote hoeveelheid aan gemiste kansen had de overwinning een stuk ruimer kunnen en moeten zijn. Hopelijk vallen deze dan allemaal bij de volgende wedstrijd.
      De eerste punten zijn binnen voor het vlaggenschip van Amicitia. Op naar de volgende twee punten!
      Op zaterdag 30 september speelt Amicitia thuis tegen Antilopen uit Leusden.
      Aanvang15.30 uur op sportpark het Midden in Vriezenveen.