/
    • Veld 5 :Amicitia - Antilopen

Selectie Amicitia pakt opnieuw de volle buit.

Afgelopen zaterdag kon de selectie van Amicitia zich weer opmaken voor 2 mooie duels tegen de bekende tegenstander Antilopen uit Leusden. Amicitia 2 begon sterk, won dik verdiend met 21-15 van Antilopen 2 en pakte daarmee ook de koppositie in de reserve 1e klasse E.

Voor de hoofdmacht van Amicitia was het zaak sterk te beginnen en de selectie van Antilopen zonder punten terug te sturen naar Leusden. Helaas begon de Toyota Klaas Drent Formatie wederom niet scherp en keek als snel tegen een 1-4 achterstand aan. De achterstand werd gelukkig snel weer recht getrokken met goed uitgespeelde aanvallen en de kleedkamers werden voor de rust opgezocht met een voorsprong van 12-8.

Coach Ruben Burchartz hamerde er in de rust op om scherp te blijven en meteen na rust het gat te vergroten. Zodat Antilopen niet het idee kreeg dat er in Vriezenveen iets te halen viel. Maar ook na rust was de scherpte niet optimaal en Antilopen kon terug komen tot 12-11. Tot een stand van 15-15 bleef het spannend in de tweede helft. Maar de ploeg uit Vriezenveen herpakte zich goed, zette nogmaals aan en kon de wedstrijd rustig uit korfballen. Eindstand 23-17.

De selectie van Amicitia moet deze goede lijn doortrekken naar zaterdag 7 oktober als er wordt afgereisd naar Hardinxveld-Giessendam. Het 2e van Amicitia speelt dan tegen HKC 2 om 14:00 uur, om 15:30 uur begint Amicitia 1 tegen HKC 1.