/
    • Zaal 06 : Amicitia - Avo

Amicitia sluit het jaar winnend af.

De laatste wedstrijd van dit jaar stond afgelopen zaterdag op het programma tegen AVO uit Assen. Na 5 wedstrijden stonden beide teams op een gedeelde tweede plek, met 6 punten. Het belang in de wedstrijd was dus groot. Om aan te blijven haken met de bovenste ploegen op de ranglijst moest er gewonnen worden. Dit was ook duidelijk te zien in de wedstrijd, want de doelpunten waren duur.

De Toyota Klaas Drent formatie begon de wedstrijd minder scherp dan AVO. Legio kansen werden gemist, waardoor Amicitia tegen een 3-0 achterstand aan keek. Daarna begon het beter te lopen bij de ploeg van Ruben Burchartz, kreeg meer grip op de wedstrijd en maakte het AVO steeds moeilijker door de verdedigende druk. Een reeks van 6 doelpunten op rij zette de stand halverwege de eerste helft op 6-3. Vervolgens ging het gelijk op, en met 9-7 gingen de ploegen de rust in.

Ondanks dat er veel kansen werden gemist, overheerste het gevoel in de rust bij Amicitia dat zij sterker waren dan de tegenstanders. De puntjes op de ‘i’ werden in beide vakken gezet. Het was zaak om na rust gelijk afstand te nemen van AVO.

Begin van de tweede helft ging weer gelijk op. Tot 11-9 wist AVO bij te blijven. Daarna maakte de Toyota Klaas Drent formatie het verschil naar vier doelpunten, 13-9. Dit bleek in deze wedstrijd, waarin de doelpunten moeizaam vielen, een belangrijk gat. Want AVO probeerde wel dichterbij te komen maar de ploeg van Ruben Burchartz zorgde ervoor dat het verschil alleen maar groter werd. Via 15-10 en 18-11 werd uiteindelijk de uitslag 22-15. Het harde werken is beloond en het team mag op een wel verdiende tweede plek de feestdagen in. De goed bezette tribunes in sporthal de Stamper in Vriezenveen beloonden de spelers met een welverdiend applaus.

Amicitia 2 wist hun wedstrijd ook te winnen in ‘the dying seconds’ met 17-16. Volgend jaar wacht voor Amicitia 1 de uitwedstrijd in het Friese Grou tegen Mid-Fryslan, die op dit moment boven aan staat in de overgangsklasse. De selectie van Amicitia bedankt het trouwe publiek voor wederom hun grote steun en wenst iedereen fijne feestdagen.