/
    • Zaal 07 : Mid Fryslan - Amicitia

Amicitia laat dure punten liggen in Grou

Na twee weken rust stond zaterdag de eerste wedstrijd van 2018 op het programma.de hoofdmacht van amicitia reisde af naar het Friese Grou. De opdracht was duidelijk, om koploper te worden moest er gewonnen worden van Mid Fryslan.

Vol motivatie begon Amicitia aan de wedstrijd. Tot de 3-3 bleef de stand gelijk, maar door het ontbreken van concentratie en scherpte in het afronden kon Mid-Fryslan een gat slaan 10-5. Voor rust kon de Toyota Klaas Drent formatie zich niet herpakken en bleven tegen een achterstand aankijken. Ruststand 13-8.

In de rust was de boodschap van trainer/coach Ruben Burchartz duidelijk: scherper worden in de afronding. Niet opgeven en blijven knokken!

De oranjekragen begonnen scherp aan de tweede helft met drie doelpunten 13-11 en daarmee leek het gat bijna gedicht te zijn. De Toyota Klass Drent formatie probeerde onder aanmoediging van het trouwe publiek uit Vriezenveen nog om even extra gas te geven maar kwam te kort. Tussenstand 20-14. Mid-Fryslan kwam in de slotfase nog maar één tot scoren maar Amicitia wist daar niet van te profiteren. Eindstand 21-18.

Het tweede team van Amicitia wist haar wedstrijd tegen Ritola met duidelijke cijfers te winnen. Eindstand 13-29. Zaterdag 13 januari reist de selectie van Amicitia af naar Noordwolde en spleet tegen de Hoeve. Amicitia 2 speelt om 18:50 en Amicitia 1 speelt om 20:10 uur.