/
    • Zaal 09 : Amicitia - Hoogkerk

Amicitia haakt af in titelrace

Afgelopen zaterdag mocht Amicitia 1 aantreden tegen het Groningse Hoogkerk 1. Een belangrijke wedstrijd voor de Vriezenveense formatie. Met een winstpartij zou Amicitia een comfortabelere afstand van de onderkant van de ranglijst kunnen nemen. En die afstand is zeker nodig in deze onvoorspelbare competitie, waar alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn.
      Vooraf werd door coach Burchartz dan ook heel duidelijk gemaakt wat er moest gebeuren in de Stamper. Ondanks die duidelijke opdracht begon Amicitia niet sterk aan de wedstrijd. Er werd niet goed omgegaan met de druk en het fysieke geweld van Hoogkerk en legio kansen werden niet afgemaakt. Aan het eind van de eerste helft had de Toyota Klaas Drent formatie nog wel een goede fase, waardoor er tijdens de rust 8-9 op het scorebord stond.
      Na rust komt Amicitia iets beter uit de kleedkamer en is de stand na een paar minuten in de 2e helft gelijk, 10-10. Maar 'er op en er over' kan de formatie deze week niet bewerkstelligen. Hoogkerk blijft eigenlijk de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Er worden tijden de gehele wedstrijd te veel fouten gemaakt en Amicitia blijft dan ook, verdiend, met lege handen achter. Eindstand 17-19. Een slechte beurt van het team en door dit resultaat haakt Amicitia 1 af in de titelrace.
      Komende zaterdag staat de derby tegen AKC uit Almelo op het programma. Tijdens deze wedstrijd zal Amicitia een hele andere kant van zichzelf moeten laten zien, om dan wél de 2 punten in Vriezenveen te houden. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Stamper in Vriezenveen, aanvang 19.30 uur. Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen De Wâlden 2.