/
    • Zaal 13 : AVO - Amicitia

Amicitia verliest voor de 2de keer op rij.
      Na de verliespartij van vorige week tegen Wit-Blauw, stond deze een na laatste zaalwedstrijd niet meer veel op het spel. Het uitduel tegen AVO uit Assen stond op het programma. In het thuisduel was Amicitia nog te sterk voor AVO en won Amicitia met 22-15. Met een hoop zelfvertrouwen kon de Toyota Klaas Drent formatie afreizen naar Assen. Amicitia kon zich gaan opmaken om opnieuw een goed resultaat te halen.
      Onder leiding van coach Ruben Burchartz begon Amicitia zwak aan de wedstrijd. Avo begon voortvarend en scoorden gelijk in de eerste aanval. Al snel stond het 3-1 en liep de Amicitia achter de feiten aan. AVO begon een stuk sterker aan de wedstrijd, ze waren feller en speelden zelfverzekerd.
      Amicitia probeerde het verschil terug te brengen naar twee doelpunten verschil, maar in plaats van twee verschil werd het een gat van 6 doelpunten. Amicitia wist niet vaker dan 6 keer te scoren in de eerste helft en ging met een stand van 12-6 de rust in.
      In de rust kreeg Amicitia te horen dat ze de tweede helft sterker moesten starten en met deze wijze woorden begonnen de oranje-kragen dan ook. Toch lukte het niet om scherp te starten en AVO scoorde het eerste doelpunt na rust. Na ongeveer vijf minuten spelen begon Amicitia aan een opmars en dit was ook te zien aan de stand op het scorebord. De ploeg wist het verschil terug te brengen naar drie; 22-19. Signaal voor Amicitia om door te drukken en om de punten mee te nemen uit Assen. Dit was het moment, maar ook AVO bleef scoren en daarom kon Amicitia niet dichterbij komen. Dit resulteerde in een eindstand van 29-25. De supporters uit Vriezenveen gingen teleurgesteld naar huis.
      De selectie van Amicitia heeft nu twee weken geen wedstrijd. Op 10 maart speelt Amicitia de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Amicitia 1 speelt dan een belangrijke wedstrijd in de Stamper te Vriezenveen tegen koploper en kampioenskandidaat Mid-Fryslân. Amicitia 2 speelt de laatste wedstrijd tegen Ritola.