/
    • veld 03: Drachten - Amicitia

Amicitia zonder punten in Drachten

Afgelopen zaterdag speelden zowel het vlaggenschip, als de reserves de derde competitiewedstrijd in Drachten. Beide wedstrijden gingen verloren waardoor de Toyota Drent formatie met lege handen terug moest reizen naar Vriezenveen. In een wedstrijd met weinig doelpunten moest het team van trainer Burchartz voor het eerst in deze competitie het hoofd buigen. Na een ruststand van 8-6 in het voordeel van de Friezen kon Amicitia na rust nog terug komen tot één verschil maar moest het Drachten uiteindelijk uit laten lopen tot een 14-10 eindstand.

Amicitia kwam net als vorige week op een 1-0 achterstand maar was daar niet van onder de indruk. Goede aanvallen leidden tot doelpunten en halverwege de eerste helft stond Amicitia op een 3-5 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht. Niks bleek minder waar. Na een Time-Out leek het alsof er een pupillenteam aan de kant van Amicitia stond. Afspraken werden niet nagekomen en onnodige fouten leidden tot frustraties waardoor het achttal van Amicitia meer tegen zichzelf, dan tegen de hoofdmacht van Drachten speelde. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van, van een 3-5 achterstand boog het de score om naar een 8-6 voorsprong met de rust.
      Een teleurgestelde Burchartz sprak zijn ploeg in de rust toe. Het maximale moest gegeven worden wilde men de punten meenemen naar Vriezenveen.
      Na rust opende Kim Jansen met een vrije bal de score. Maar Drachten bleef de gehele tweede helft aan de goede kant van de score. Doelpunten waren schaars in deze wedstrijd. Bij een score van 11-9 pakte Drachten voor het eerst een gaatje naar drie en leek het gebeurd voor de ploeg uit Vriezenveen. Een doelpunt van Amictia werd direct gecounterd door een score van de thuisploeg. Uiteindelijk kwam er een eindstand op het bord van 14-10.
      Een zure nederlaag die Amicitia geheel aan zichzelf te danken heeft. Tien doelpunten is op dit niveau gewoon te weinig om aanspraak te maken op een overwinning.

Naast de hoofmacht speelden ook de reserves van Amicitia en Drachten tegen elkaar. Een rommelige wedstrijd waar ook de doelpunten uitbleven bracht een eindstand van 11-4 in het voordeel van de Friezen op het bord.

Aankomende zaterdag speelt de selectie thuis tegen Heerenveen. De reserves beginnen om 14.00 uur, Amicitia 1 start om 15.30 uur.