/
    • zaal 1 : Amicitia - Mid Fryslan

Slechte start Amicitia in de zaalkorfbalcompetitie.

Na wisselvallige prestaties op het veld is de Toyota Drent formatie niet goed begonnen aan de zaalcompetitie. In een goed gevulde sporthal de Stamper in Vriezenveen, met voldoende ambiance, trad Amicitia aan tegen Mid Fryslan. Vanwege nieuwe spelregels voor de overgangsklasse wordt gespeeld met twee maal 25 minuten zuivere speeltijd.
      Na een inspirerende tekst in de voorbespreking, gesproken door Wim Scholtmeijer (bondscoach van korfbal wereldkampioen Nederland) werd met gezonde spanning begonnen aan de wedstrijd. De openingstreffer was voor Amicitia, direct gevolgd door een tegendoelpunt. De eerste acht minuten gingen de ploegen gelijk op. Na een stand van 3-3 liep Mid Fryslan uit naar 3-8 en wist de ploeg van trainer Ruben Burchartz 11 minuten niet te scoren. Het scoreverloop bleef wisselend waarbij het vlaggenschip van Amicitia niet dichterbij komt dan vier doelpunten verschil. De rust wordt ingegaan met een stand van 8-14.
      In de rust worden de acht van Amicitia op scherp gezet door Burchartz. Zaak is om een spiegel voor te houden en elkaar te ondersteunen om een betere prestatie neer te zetten in de tweede helft.
      Na de rust wordt de score wederom geopend door Amicitia. Het gat blijft echter vier doelpunten in het voordeel van de Friezen. Dit konden ze echter niet vasthouden en het vlaggenschip loopt in tot een verschil van een doelpunt bij een stand van 17-18. Bij deze stand wist Amicitia kansen niet te benutten en kreeg het te maken met wat discutabele momenten van de scheidsrechters. Op dat moment weet de ploeg niet door te zetten en loopt Mid Fryslan uit naar 17-23. De laatste score is voor Amicitia 18-23.

Het tweede van Amicitia wist wel te winnen van Mid Fryslan 3 met 23-20, een prima prestatie van het collectief van trainer/coach Jan Nijkamp.
      Volgende week zaterdag spelen het tweede en Amicitia 1 de uitwedstrijden tegen AKC in Almelo om 18.30 en 20.00 uur.