/
  • Zaal 09: Mid Fryslan - Amicitia

   Aangeslagen Amicitia verliest in Grou.

   Na een punt in de wedstrijd tegen KVA ging Amicitia zaterdag vol vertrouwen naar het Friese Grou om tegen Mid Fryslan aan te treden. De hele week werd goed getraind en de puntjes op de i gezet. De meegereisde trouwe supporters zaten klaar voor clash in het witte en koude Friesland.
   De start van de wedstrijd verliep moeizaam aan beide kanten. Na 5 minuten spelen stond het 1-0 in het voordeel van Mid Fryslan. Hierna volgde echter een flinke tegenslag. Kim Jansen viel uit met een zware blessure. Inmiddels is ze geopereerd en spelers, begeleiding en club wensen haar een voorspoedig herstel toe.

   De wedstrijd ging echter door, maar Amicitia kwam er na de 3-3 niet meer aan te pas. Afspraken werden niet nagekomen en inzet werd niet voldoende getoond. De Toyota Klaas Drent formatie was te veel aangeslagen om terug te komen in de wedstrijd. Aan het einde van de verder sportieve wedstrijd scoorde de ploeg van trainer Burchartz nog wel mee, maar dit kwam veel te laat. De stand van 31-17 stond op het scorebord, toen de prima fluitende scheidsrechters het eindsignaal gaven.
   Het tweede wist evenmin te winnen in Grou van Mid Fryslan 3.

   Zaterdag 23 januari spelen zowel Amicitia 1 als 2 tegen AKC uit Almelo. In deze derby van het oosten moet Amicitia punten halen en wordt er een spannende pot korfbal verwacht.
   In de Stamper begint het 2e om 16.50 uur en Amicitia 1 om 18.15 uur.