/
    • Zaal 10: Amicitia - AKC

Amicitia te laat op gang in derby.

Na de tegenvaller van vorige week stond afgelopen zaterdag de spannende thuiswedstrijd tegen AKC op het programma. De ploeg van Ruben Burchartz had na de vorige nederlaag in Almelo wat goed te maken. Met Myrthe Jansen op de plek van de geblesseerde Kim Jansen was Amicitia klaar om de strijd aan te gaan. De sporthal in Vriezenveen was goed gevuld en zorgde voor een goede wedstrijdsfeer. Met een mooie bespreking voor de wedstrijd van trainer Burchartz kon zijn ploeg scherp beginnen, maar na 5 minuten spelen stond er een stand van 1-5 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Almelo. Met zuivere schoten aan de kant van AKC werd het voor de Toyota Klaas Drent formatie moeilijker om het verschil te verkleinen. Voor rust liep AKC verder uit en werd het gat steeds groter. De teams zochten de kleedkamer op met een ruststand van 9-15. Ook na rust slaagde Amicitia er niet in om dichterbij AKC te komen. Halverwege de tweede helft stond er een 12-20 achterstand op het scorebord. Maar, dit was geen reden voor de ploeg uit Vriezenveen om de handdoek in de ring te gooien. Amicitia stond de laatste 15 minuten op en wist het gat kleiner te maken. Schoten werden afgemaakt en de verdediging werd sterker. Helaas vielen de doelpunten te laat en was het gat te groot. De ploeg uit Almelo was wederom te sterk en Amicitia verliest de wedstrijd met 20-23.
      Amicitia 2 wist dit keer wel te winnen van AKC 2. De ploeg van trainer Nijkamp was duidelijk sterker en wint met 21-12.
      Op 30 januari speelt Amicitia 1 de uitwedstrijd tegen nummer laatst Phoenix in Zoetermeer, en reist Amicitia 2 naar Oldeholtpade voor de wedstrijd tegen SCO 3. Beide wedstrijden beginnen om 18.30 uur.