/
    • veld 08: Amicitia - ASVD

Amicitia pakt belangrijke punten in eerste veldwedstrijd

Na tegenvallende resultaten en een gewonnen beslissingswedstrijd in de zaalcompetitie, werd afgelopen zaterdag door de Toyota Klaas Drent formatie thuis gewonnen met 25-15 van ASVD uit Dronten. Er werd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld in de 20 x 40 m1 afmeting. Voor het trouwe thuispubliek een genot om naar te kijken.

De eerste helft kon de ploeg uit Dronten nog aansluiten en werden zij door verdedigende fouten in de wedstrijd gehouden door de ploeg van Ruben Burchartz. Het vlaggenschip van Amicitia was echter scherper in de afronding. Vlak voor rust werd een strafworp gemist door ASVD en kon Amicitia met een 12-9 voorsprong gaan rusten.

Na de rust was het zaak om de fouten en hiermee vrije ballen eruit te halen en zelf een tandje bij te zetten. De tweede helft liep Amicitia dan ook gemakkelijk weg van een fysiek spelend ASVD.
      Kansen werden goed afgerond en verdedigend zat het verder goed in elkaar. Dit resulteerde uiteindelijk in een 25-15 eindstand. Hiermee doet Amicitia goede zaken voor klassebehoud en staat op een derde plaats op de ranglijst in de overgangsklasse.

Zaterdag speelt Amicitia tegen Wit Blauw in Kampen.
      Ook de reserves spelen tegen Wit Blauw voorafgaand aan Amicitia 1. Het tweede wist afgelopen zaterdag helaas niet te winnen.