/
    • Veld 3 : Amicitia - DOS Westbroek

Amicitia laat punten liggen tegen DOS Westbroek

Afgelopen zaterdag stond de 2e thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Vooraf speelde het 2e van Amicitia tegen Wageningen een goede wedstrijd en wist daardoor hun eerste punten te behalen. (22-20). Nu was het de taak aan Amicitia 1 om hetzelfde resultaat neer te zetten tegen DOS uit Westbroek.
      In een gelijk opgaande 1e helft, wist geen van beide ploegen een voorsprong van meer dan 2 doelpunten te behalen. Een ruststand van 12-12 was dan ook het logische gevolg.
      In de rust vertelde coach Ruben Burchartz dat we de kansen dichterbij de korf moesten gaan zoeken en afronden. De 2e helft moesten we scherp beginnen om te proberen een ruime voorsprong op de ploeg uit Westbroek te pakken.
      Helaas scoorde de uitploeg meteen na rust het 1e doelpunt. De Toyota Klaas Drent formatie antwoordde met 3 doelpunten op rij waardoor er een stand van 15-13 op het scorebord verscheen. Ook in de 2e helft bleek dat de ploegen erg gelijkwaardig waren.
      Tot 15 minuten voor tijd ging het nog gelijk op (18-18), maar in plaats van dat Amicitia het initiatief nam, nam DOS het initiatief over en gaf dit niet meer uit handen. Een teleurstellende nederlaag met 21-24 als eindstand. Met 2 punten uit 3 wedstrijden staat Amicitia in het onderste gedeelte, waarbij het lijkt dat iedereen van iedereen kan winnen.
      Komende zaterdag speelt de selectie van Amicitia een uitwedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. Amicitia 2 start om 14:00 uur en Amicitia 1 om 15:30 uur. Op het veld van Amicitia speelt Amicitia 3 haar thuiswedstrijd in de reserve 1e klasse, aanvang 15.30 uur.