/
    • veld 4 : Wit Blauw -Amicitia

Amicitia verliest van Wit-Blauw/Green Organics

De selectie van Amicitia reisde afgelopen zaterdag af naar het zonnige Kampen en wist helaas maar 1 punt mee terug te nemen naar Vriezenveen. Amicitia 1 wist haar wedstrijd tegen Wit-Blauw niet winnend af te sluiten en verliest daarmee tevens de aansluiting bij de top van de ranglijst. Voorafgaand speelde Amicitia 2 gelijk tegen Wit-Blauw 2 (16-16).

De Toyota Klaas Drent formatie begon niet scherp aan de wedstrijd en stond na een kwartier spelen met 6-2 achter. Trainer/coach Ruben Burchartz had hier juist voor gewaarschuwd, zodat de ploeg niet meteen achter de feiten zou aanlopen. Maar Wit-Blauw hield een voorsprong van 3 tot 4 punten en de kleedkamers werden opgezocht met een 11-7 achterstand.

Trainer Burchartz gaf in de rust aan dat er meer moest worden geschoten en dat de kansen dichter bij de korf moesten worden gezocht. Het aantal kansen stond tot dan toe op 43 en dat was veel te weinig, ook vergeleken met onze vorige wedstrijden.

De ploeg uit Vriezenveen had dit goed begrepen en begon voortvarend aan de tweede helft. De 11-7 achterstand werd langzaamaan omgebogen naar een voorsprong van 13-14. Helaas wist Wit-Blauw meteen de aansluitingstreffer te maken en het verschil van 2 punten weer op het scorebord te brengen (16-14). Amicitia probeerde nog een keer het tij te keren (16-15), maar Wit-Blauw speelde het rustig en goed uit en liep via een 20-16 tussenstand uit naar een eindstand van 21-18.

Erg jammer dat er weer geen 2 punten zijn behaald door Amicitia 1. Komende zaterdag 1 oktober wacht wederom een thuiswedstrijd en wel tegen hekkensluiter Drachten/Van der Wiel 1 om 15:30. Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen Drachten 2 om 13:45. Dan wordt weer gestreden om de volle 4 punten in Vriezenveen te houden.