/
  • veld 11 : Amicitia - Wit Blauw

   Amicitia pakt belangrijk punt.

   Wetende dat elk puntje belangrijk kan worden voor Amicitia in de strijd tegen degradatie, mocht er afgelopen zaterdag niet verloren worden. Onder een stralende zon en met veel toeschouwers rond het veld kwam Amicitia goed uit de startblokken in de thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. Een goede beginfase zorgde al snel voor een 3-1 voorsprong. Met afwisselend mooie afstandsschoten en kleine kansen was die fase van de wedstrijd voor de ploeg uit Vriezenveen, halverwege de eerste helft stond er een 8-6 op het scorebord. Na deze voorsprong brak er een slechte fase aan voor de thuisploeg, waardoor Wit-Blauw langszij kan komen (8-8). Hierna volgde een fase waarin beide ploegen om en om tot score kwamen, ruststand 13-13.
   De boodschap in de rust was duidelijk. Zorgen dat het team blijft scoren en zo snel mogelijke een gat slaan.
   Na rust viel echter het eerste doelpunt aan de kant van de Wit Blauw. De ploeg uit Kampen wist door een aantal mooie afstandsschoten de voorsprong uit te breiden naar 14-17. Amicitia bleef keihard knokken maar 3 minuten voor tijd stond er een 21-24 op het scorebord. Nog een keer zette de Toyota Klaas Drent formatie de schouders eronder, waardoor er na een zeer spannende slotfase en 70 minuten spelen een gelijke stand op het scorebord stond. Eindstand 24-24. Een belangrijk punt voor Amicitia.
   Op zaterdag 13 mei speelt Amicitia de belangrijke uitwedstrijd tegen Drachten. Deze ploeg staat met nul punten onderaan in de ranglijst. Amicitia 2 verloor helaas ook haar wedstrijd tegen Wit Blauw en moet zaterdag naar de koploper Drachten.