/
  • veld 13 : Amicitia - Antilopen

   Amicitia 1 handhaaft zich knap in Overgangsklasse.

   Afgelopen zaterdag konden beide selectieteams van Amicitia zich opmaken voor een dubbel duel tegen Antilopen uit Leusden en hielden hier drie van de te behalen vier punten aan over.
   Hierdoor is Amicitia 1 veilig en moet Amicitia 2 aankomende zaterdag nog strijden voor de laatste broodnodige punten. De beide Toyota Klaas Drent formaties mochten aantreden na de kampioenswedstrijd van A1. Het 2e begon niet sterk en keek al snel tegen een 1-7 achterstand aan. Toch werd de wedstrijd afgesloten met een 19-19 eindstand door middel van een knappe inhaalrace. Na deze spannende wedstrijd mocht het eerste team aantreden. De wedstrijd was voor het team van coach Ruben Burchartz een belangrijk potje om de laatste wedstrijd zonder druk te spelen en zodoende het seizoen thuis goed af te sluiten. Na een goed begin van de Oranjekragen (3-1) kon Antilopen de stand toch weer rechttrekken (5-5). De thuisploeg was qua spel de bovenliggende partij maar kon het niet in cijfers uitdrukken en hierdoor niet loskomen van hun tegenstander. Ruststand (9-8). In de rust werd de ploeg verteld dat ze rustig moesten doorgaan en blijven spelen zoals ze al deden, alleen iets beter gaan afronden aangezien er kansen voldoende waren. Antilopen kwam als verwacht sterk uit de kleedkamer en scoorde direct 2 keer (9-10).
   De thuisploeg herpakte zich goed door drie keer op rij te scoren. Antilopen kon nog met moeite iets terug doen, maar de Oranjekragen scoorden gemakkelijker dan in de eerste helft en liepen hierdoor uit naar (21-13). Hierdoor was de wedstrijd op slot gegooid en kon Amicitia rustig de wedstrijd uitspelen. Er werd nog aan beide kanten gescoord maar alleen voor de statistieken. Complimenten aan de goed fluitende scheidsrechter Bert Klein en zijn assistent Marinus Bakker. Die na dit seizoen stopt met vlaggen. We wensen hem veel plezier met deze vrije uren.
   Eindstand 23-16 een duidelijke en goede overwinning van Amicitia dat volgende week samen met de reserves hun laatste wedstrijd van het seizoen mag spelen tegen en in Heerenveen.
   Coach Jan Nijkamp van Amicitia 2 nam na het laatste fluitsignaal afscheid van het thuispubliek, na ontvangst van een paar leuke attenties en bloemen van de selectie en bestuur.