/
  • Veld 14 : Heerenveen - Amicitia

   Klasse behoud Amicitia selectie.

   De selectie van Amicitia reisde afgelopen zaterdag gezamenlijk in een bus af naar Heerenveen. Om 14.00 startte Amicitia 2 tegen Heerenveen 2, op deze bloedhete zaterdag. De eerste helft begon het tweede sterk met een 0-2 tussenstand en behield de voorsprong gedurende de eerste helft. Helaas werd verschil van 3 tot 4 doelpunten in de tweede helft weggegeven en kwam er nog een spannende slotfase aan. Gelukkig wist de ploeg zich goed staande te houden en won het verdiend met 16-18. Hierdoor heeft ook het tweede zich veilig gespeeld in de 1e klasse.

   Amicitia 1 daarentegen begon niet scherp aan de wedstrijd tegen Heerenveen 1 en startte met een 2-0 achterstand. De Toyota Klaas Drent formatie kwam op deze zonovergoten zaterdag geen moment in de wedstrijd, verdedigend stond het de eerste helft goed, maar aanvallend werden de verkeerde keuzes gemaakt en daardoor werd er maar 3 keer gescoord de eerste helft. Ruststand 6-3. Het begin van de tweede helft begon nog veelbelovend met de aansluitingstreffer 6-4, maar zoals gezegd kwam de ploeg uit Vriezenveen geen moment goed in de wedstrijd en kon Heerenveen de klus makkelijk klaren. Eindstand 18-7. Erg spijtig dat het goede seizoen niet positief is afgesloten, maar ook Amicitia 1 komt volgend jaar weer uit de overgangsklasse en daar is de selectie van Amicitia erg blij mee.

   Wij willen alle trouwe supporters bedanken voor de support het hele seizoen door en hopen jullie ook volgend weer jaar bij de thuis- en uitwedstrijden te zien.