/
    • Veld 02 : Amicitia - De Meervogels

Amicitia komt net te kort tegen De Meervogels.
      Voor de tweede wedstrijd van de veldcompetitie stond de korfbalwedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer op het programma. Er was goede hoop op een mooi resultaat. Het eerste doelpunt viel echter aan de kant van de tegenstander, maar toch ging in het begin van de wedstrijd gelijk op en Amicitia bleef tot 6-6 bij. Een zwakke fase van de thuisploeg zorgde ervoor dat De Meervogels een gat kon slaat: 7-10. De Toyota Klaas Drent formatie kon het gat niet dichten en stond met rust naar een 10-12 achterstand te kijken.
      De ploeg van trainer/coach Ruben Burchartz wist na de korfwissel in het spoor te blijven van de Zoetermeerders maar het lukte de oranjekragen niet om het gat geheel te dichten. Amicitia probeerde onder aanmoediging van het trouwe publiek nog om even extra gas te geven en dat bleef niet zonder resultaat. Via een tussenstand van 15-17 werd door hard werken een stand van 18-18 bereikt. Deze stand stond de laatste minuten op het scorebord. Op het laatst trokken gasten echter aan het langste eind. Eindstand 19-18.
      Aankomende week heeft Amicitia de opdracht om hard te trainen, teneinde een kans te maken om volgende week belangrijke punten te pakken in wederom een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam, aanvang 15.30 uur.
      Het tweede team van Amicitia heeft eveneens haar wedstrijd tegen De Meervogels 2 nipt verloren. Eindstand 15-16.
      Thuiswedstrijden zaterdag 16 september; 13.50 uur Amicita 2 tegen Dalto/BNApp.nl 4, het eerste team speelt om 15.30 uur tegen Vriendenschaar.