/
    • Veld 03 : Amicitia - Vriendenschaar

Amicitia - Vriendenschaar

Na de eerste twee wedstrijden verloren te hebben in de competitie was de Toyota Klaas Drent formatie extra gemotiveerd om de volgende thuiswedstrijd te winnen tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. In de voorbespreking sprak coach Burchartz het team toe over de absolute wil om te winnen en om beter te starten dan de voorgaande wedstrijden.
      Zijn ploeg moest de bovenliggende partij zijn en van zich doen spreken. Duidelijke opdrachten dus.
      Voorafgaand aan de wedstrijd speelde Amicitia 2 tegen Dalto 4. Dit was een spannende wedstrijd die pas in de allerlaatste seconde werd beslist door een schitterende actie en fraaie afronding met als resultaat een 13-12 overwinning.
      Het weer was aan het begin van de wedstrijd niet om warm van te worden. Gelukkig voor de toeschouwers de 70 minuten erop volgend wel. Amicitia ging in het begin goed van start en leidde constant. Vriendenschaar kon alleen aanhaken en niet er overheen komen.
      Over de hele wedstrijd gezien was de thuisploeg de betere, met standen als 5-2 , 10-7, 14-11 waarna de uitploeg kon aanhaken tot de rust naar een 15-15 stand.
      In de rust melde trainer Burchartz dat zijn ploeg goed aan het aanvallen was maar dat de verdediging te matig was en dat het team elkaar beter moest helpen met onder andere voorverdedigen.
      Een goede start van beide ploegen in de tweede helft volgde wat leidde tot 17-17. Amicitia nam daarna de scores weer gemakkelijk over en scoorde 4 keer op rij 21-17. Met af en toe een kleine tegenstroom van de uitploeg denderde de Toyota Klaas Drent formatie door naar 25-20. Hierna werden de aanvallen bij de oranjekragen minder goed uitgekozen en niet meer afgewerkt wat resulteerde in tegendoelpunten, zo kon Vriendenschaar de stand weer gelijk trekken. Met een goede wissel werd er direct weer gescoord om weer aan de goede kant van de score te zitten.
      De zenuwslopende laatste minuten van de wedstrijd werden door Amicitia slecht uitgespeeld en verkeerde keuzes gemaakt. De uitploeg ging duidelijk beter om met deze hectische slotfase en kon de wedstrijd in de laatste minuut toch nog over de streep trekken. Einduitslag 26-27.
      Ondanks het verlies was het een goede wedstrijd van de oranjekragen en bied perspectief en geloof voor de volgende wedstrijden.
      Zaterdag 23 september 15.30 uur staat de uitwedstrijd tegen KVZ in Zutphen op het programma.