/
    • Zaal 02 : Hoogkerk - Amicitia

Amicitia pakt punt in zinderend duel

Na winst in de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen 2017-2018, stond de wedstrijd tegen promovendus Hoogkerk op het programma. Drie jaar geleden werd de beslissingswedstrijd tegen KV Hoogkerk gewonnen, maar inmiddels hebben zij hun weg omhoog naar de Overgangsklasse weer gevonden. De Toyota Klaas Drent formatie wist van tevoren dat deze ploeg zeker niet onderschat moest worden, met onder andere een sterk herenkwartet in het Groningse team.

Amicitia begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen no time stond er een 1-3 voorsprong op het scorebord. De voorsprong met 2 punten werd aangehouden tot een stand van 6-7, daarna nam Hoogkerk het initiatief. Via een 10-10 gelijkspel liepen zij voor rust uit naar een voorsprong van 16-13.

Coach Ruben Burchartz wees de ploeg uit Vriezenveen er in de rust op dat slimmer moest worden omgegaan met de druk die Hoogkerk gaf. Vervolgens moesten de kansen afgemaakt worden. De aanvoerder van Hoogkerk schoot in de eerste helft 80% raak, kleine kans dat hij dit de tweede helft ook zou volhouden. Dus fouten eruit halen en zelf mee gaan scoren was het strijdplan voor de tweede helft.

Na rust scoorde Hoogkerk uit een strafworp. Maar de Vriezenveense ploeg pakte langzaam maar zeker de wedstrijd weer in handen. Stapje voor stapje werd de score uitgebreid naar 20-20. Amicitia nam weer het initiatief in de wedstrijd en liep uit naar een 20-22 voorsprong. Als de Toyota Klaas Drent formatie op dat moment had doorgedrukt, was een winstpartij haalbaar geweest. Maar Hoogkerk knokte zich weer terug in de wedstrijd. Een heel boeiende en spannende eindfase brak aan. Het was stuivertje wisselen en met nog 1 minuut te gaan stond het 27-25 voor Hoogkerk. Door flink druk te geven in de verdediging wist de ploeg uit Vriezenveen nog 2 maal de bal in de aanval te krijgen. Quinten Landkroon bekroonde zijn goede wedstrijd met de 27-26, waarna Kim Groothuis in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 27-27 raak schoot. Een zinderend slot en Amicitia pakte op de valreep toch nog 1 punt.

Helaas wist het tweede van Amicitia niet te winnen tegen Hoogkerk 2, eindstand 24-20. Volgende week staat voor Amicitia 2 de wedstrijd tegen De Wâlden uit her Friese Oenkerk op het programma om 17:40 uur. Amicitia 1 reist af naar Almelo, waar de derby van Twente gespeeld zal worden tegen AKC 1. De wedstrijd start om 20:00 uur. Amicitia zal veel trouwe supporters meenemen naar Almelo!