/
  • Zaal 03 : AKC - Amicitia

   Amicitia de baas in Almelo en wint van AKC.

   Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de welbekende ‘derby’ tussen de korfballers van Amicitia en AKC in Almelo. Het tweede team van Amicitia speelde haar wedstrijd in het verre Oentsjerk tegen de Wâlden 2. Helaas kwamen zij net te kort, en werd de wedstrijd verloren met 18-16. Daarentegen wist de hoofdmacht van Amicitia met duidelijke cijfers te winnen van AKC 1 (17-26).

   Na een wat rommelige presentatie aan de kant van AKC, werden de spelers van Amicitia enthousiast toegejuicht door de vele supporters uit Vriezenveen. De sfeer zat er dus meteen al lekker in voor de ploeg van coach Ruben Burchartz. Na het eerste fluitsignaal is het Quinten Landkroon die de score opent voor Amicitia, en een paar minuten later ook de 0-2 raak schiet. Ook weet Loes Nijkamp meteen de korf te vinden met de eerste vrije bal (1-3). Aan de kant van AKC lukt het om mee te scoren, en staat het na dertien minuten 5-5. Beide ploegen laten geen hoogstaand korfbal zien, en zijn nog erg aan het zoeken naar de doelpunten. Kansen werden wel gecreëerd, maar erg slecht afgerond. Verdedigend had Amicitia het goed dichtzitten, maar aanvallend liet de Toyota Klaas Drent formatie nog veel te weinig zien. Met twee snelle doelpunten van Tim Bakker is er weer een gaatje van twee (5-7). Toch kan de ploeg uit Almelo de stand weer gelijktrekken. Dit vormt ook het beeld van de resterende tijd in de eerste helft. De ploegen gaan gelijk op, en gaan naar de kleedkamer met een ruststand van 10-10.

   In de rust werd er door de coach gezegd dat de scherpte omhoog moest. Harder vechten voor ballen en kansen gaan belonen met doelpunten. Er zit meer in, veel meer, en in de tweede helft werd het tijd om dat te laten zien. De punten moesten mee naar Vriezenveen.

   Na rust staat er een vastbesloten Amicitia op het veld, en laat het meteen zien dat het niveau omhoog gaat. Met twee doelpunten achter elkaar van Quinten Landkroon, en vervolgens twee van Marloes Nijkamp is het eerste echte gat geslagen (10-14). Amicitia blijft het verdedigend goed dichthouden, en aanvallend maakt het de kansen nu wel af. AKC heeft het moeilijker met verdedigen en weet ook de korf wat minder snel te vinden. De scores gaan gelijk op waarbij het gat telkens van vijf weer naar vier gaat. Rebounders David Sluijer en Dick Schipper staan sterk opgesteld, vangen veel ballen, maar weten ook zelf de korf te vinden (13-18). Kim Groothuis, die vorige week nog de beslissende wist te maken, komt nu voor een paar minuten het veld in en weet wederom haar korte invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Er is nu voor het eerst een gat van zes doelpunten (13-19). AKC probeert terug te komen, en iedereen voelt dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Met geweldige verdedigende acties van o.a. Myrthe Jansen blijft het voor AKC moeilijk om de korf te vinden. Met 15-19 en 17-21 kan AKC nog een beetje bijblijven, maar daarna gooit de Toyota Klaas Drent formatie de wedstrijd op slot. Met wederom goede schoten van Tim Bakker en Marloes Nijkamp in het ene vak, zijn het de dames Myrthe Jansen en Leah Masselink die in het andere vak ook nog even de doelpuntjes meepakken. De voorsprong werd flink uitgebreid, waardoor er een overtuigende 17-26 op het scorebord stond na het laatste fluitsignaal. Wederom is Amicitia de baas tegen AKC en kan het de twee belangrijke punten meenemen naar Vriezenveen.

   Amicitia heeft een goede start van het zaalseizoen, waarbij er vijf punten uit drie wedstrijden zijn gehaald. Een spannende competitie, waarin alle ploegen van elkaar kunnen winnen en verliezen, maar waar Amicitia nu de koploper is in de overgangsklasse.

   Zaterdag staan er weer veel thuiswedstrijden op het programma. Amicitia 2 neemt het op tegen CSL 2 om 18.00. Amicitia 1 krijgt OWK 1 uit het Groningse Oostwold op bezoek. Deze wedstrijd zal starten om 19.30 in sporthal de Stamper in Vriezenveen.