/
    • Zaal 04 : Amicitia - OWK

Amicitia laat dure punten liggen.

Na drie ongeslagen wedstrijden, begon Amicitia vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen OWK uit Leek. De opdracht was duidelijk, wil je de toppositie handhaven dan moest er van deze lastige tegenstander gewonnen worden.
      Na een niet al te scherp begin van de thuisploeg stond het al snel 1-3. Er volgde een periode waarin om en om werd gescoord, stand aan het begin van de wedstrijd 5-7.
      Na deze tussenstand brak er een slechte fase aan van de ploeg uit Vriezenveen, waarin OWK erg scherp was en de thuisploeg over zich heen liet lopen. De ploeg uit Leek wist daarin achtereenvolgens 9 doelpunten te maken. Amicitia wist voor rust maar 4 keer de korf te vinden. Dit resulteerde in een ruststand van 11-20.
      In de rust was de boodschap van trainer/coach Ruben Burchartz duidelijk: Niet opgeven en blijven knokken! De instelling van de eerste helft moest in de kleedkamer achter blijven en het team moest vol strijdlust proberen er nog weer een wedstrijd van te maken.
      Na rust wist OWK de goede lijn door te zetten en vielen de eerste twee doelpunten toch weer aan de kant van OWK. Na 3 scores van de Toyota Klaas Drent formatie werd er om en om gescoord; tussenstand halverwege de 2e helft; 21-29.
      In de eindfase liet Amicitia nog iets van het spel zien dat hen de afgelopen weken zo kenmerkte. Via hard werken en als team voor elkaar willen knokken sloop het doelpunt voor doelpunt dichterbij. Even leek het nog spannend te worden, maar toen OWK zelf ook weer begon te scoren bleek de opgelopen achterstand uit de eerste helft een te groot struikelblok. Dit resulteerde in een eindstand van 27-31. De andere ploegen in de kop van de ranglijst lieten ook punten liggen, waardoor er een grote kopgroep is ontstaan met 5 en 4 wedtrijdpunten.
      Amicitia haalde gelukkig de eerste 2 punten in deze zaalcompetitie. Komende zaterdag staan er weer uitwedstrijden op het programma. Amicitia 1 speelt in Kampen tegen Wit Blauw en het tweede reist af naar Drachten.