/
  • zaal 10 : Amicitia -AKC

   Amicitia wint opnieuw Twentse derby tegen AKC

   Na een moeizame zege uit tegen De Hoeve en een slechte thuiswedstrijd tegen Hoogkerk, moest de Toyota Klaas Drent formatie laten zien waarom ze bovenaan willen meedraaien in de Overgangsklasse. Voor de stampvolle tribunes in de Stamper in Vriezenveen werd met duidelijke cijfers gewonnen van AKC uit Almelo; eindstand 23-15.

   De wedstrijd begon echter met een haperend scorebord in sporthal de Stamper. Dit nieuwe super-de-luxe en dure apparaat ging uit en kon gelukkig snel ingewisseld worden voor een geleend eenvoudig exemplaar. Na dit, voor de spelers, concentratie verstorend oponthoud, werd de wedstrijd hervat.
   De altijd beladen derby tussen Amicitia en AKC was ook deze keer een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. De winnende ploeg zou weer naar boven kunnen kijken. In de eerste helft was dit ook duidelijk te merken. AKC opende de score, maar de Vriezenveense ploeg bleef aanhaken. Zo was het stuivertje wisselen in de eerste helft tot een stand van 7-7. Daarna wist Amicitia een klein gaatje te slaan tot aan de rust, 14-11.

   Coach Ruben Burchartz gaf in de rust aan dat het verdedigend prima stond, maar dat de gecreëerde kansen afgemaakt moesten worden. Dan had er met rust al een groter gat kunnen ontstaan. Kansen afmaken was dan ook de belangrijkste opdracht voor de tweede helft.

   Amicitia opende de score in de tweede helft en wist de voorsprong gestaag uit te breiden naar een 19-12 tussenstand. De doelpunten waren schaars in de tweede helft bij beide ploegen, maar de ploeg uit Vriezenveen kwam nooit echt in gevaar. Zo werd AKC wederom verslagen dit zaalseizoen en kan er komend weekend met een goed gevoel worden afgereisd naar Leek. Dan staat de uitwedstrijd tegen OWK op het programma (19:45 uur). OWK heeft 1 punt meer dan Amicitia.

   Het tweede team van Amicitia wist haar wedstrijd helaas niet te winnen tegen De Wâlden, eindstand 16-17. Zij reizen komend weekend af naar CSL in Stiens.