/
  • Zaal 12 : Amicitia - Wit Blauw

   Amicitia laat dure punten liggen.

   Na het gelijkspel van vorige week stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen op het programma. De opdracht voor de thuisploeg was duidelijk; wil je nog mee doen voor het kampioenschap, dan moest er van deze lastige tegenstander gewonnen worden.
   Na een niet al te scherp begin van Amicitia stond er al snel een 1-5 achterstand op het toen nog functionerende scorebord. De ploeg wist zichzelf te herpakken door zelf vier keer op rij te scoren; 5-5
   Er volgde een slechte fase voor beide ploegen waarin om en om werd gescoord. Door een aantal goede schoten aan de kant van Amicitia ontstond er dan toch een voorsprong van drie doelpunten. Tussenstand 11-8. Voor rust lukte het de ploeg uit Kampen toch om dichterbij te komen, dit resulteerde in een ruststand van 12-11
   In de rust was de boodschap van trainer/coach Ruben Burchartz duidelijk. De instelling van de eerste helft moest in de kleedkamer achter blijven en het team moest vol strijdlust de tweede helft in gaan. Kansen afmaken en blijven knokken was het devies voor de korfballers uit Vriezenveen.
   Na rust viel echter het eerste doelpunt aan de kant van de uitploeg. Het lukte de ploeg uit Vriezenveen om de voorsprong terug te pakken, 14-12. Er brak opnieuw een periode aan waarin beide ploegen om en om scoorden. Amicitia wist de voorsprong uit te breiden naar 3 doelpunten, stand 18-15. Na deze tussenstand brak er een slechte en ongeïnspireerde fase aan van de ploeg uit Vriezenveen, waarin Wit-Blauw scherper was en de thuisploeg over zich heen liet lopen. De doelpunten bleven vallen aan de kant van de Wit-Blauw en dit resulteerde in een eindstand van 22-24. Daarmee liet Amicitia dure punten liggen.
   Een onnodige nederlaag waardoor er voor de ploeg uit Vriezenveen niets meer op het spel staat. Amicitia heeft zich inmiddels wel veilig gespeeld, maar helaas kan de Toyota Klaas Drent formatie door deze nederlaag niet meer meestrijden om het kampioenschap in de overgangsklasse.
   Amicitia 2 wist wel overtuigend te winnen van Drachten; 33-19.
   Zaterdag 17 februari staat de uitwedstrijd tegen AVO uit Assen op het programma en het tweede reist af naar Heerenveen.