/
    • Amicitia verduurzaamd haar accommodatie

      Korfbalvereniging Amicitia is druk bezig om haar accommodatie op sportpark het Midden in Vriezenveen te verduurzamen. Naast de 64 zonnepanelen die in maart 2018 zijn gemonteerd op het dak van het clubhuis, wordt nu ook de verlichting aangepakt. De eerste armaturen zijn al vervangen, te beginnen met de buitenverlichting. Amicitia stapt fasegewijs over op energiezuinige LED verlichting. Met de gemonteerde zonnepanelen (PV) wordt de totale jaarbehoefte aan elektrische energie opgewekt. Met de fantastische weersomstandigheden van dit jaar zal de opbrengst, gezien de actuele meterstand, in 2018 naar verwachting overtroffen worden. Naast PV en LED verlichting is Amicitia bezig met onderzoek naar gasloos maken van de accommodatie.

      De energiebesparende maatregelen zijn een initiatief van Amicitia met ondersteuning van Provincie Overijssel (subsidie en lening), installatiebedrijf Morrenhof-Jansen (PV) en Lebaa-Lighting (LED).