/
  • Veld 06 : Sparta - Amicitia

   Amicitia verliest cruciale wedstrijd.

   Afgelopen zaterdag stond er weer een belangrijke wedstrijd op programma en Amicitia moest het in Zwolle opnemen tegen Sparta. De Toyota Klaas Drent formatie heeft het lastig in de overgangsklasse en er moesten punten gepakt worden. De juiste ingrediënten waren aanwezig voor een leuke korfbal middag, het zonnetje scheen en beide ploegen waren gedreven om de punten te pakken. In de beginfase van de wedstrijd liet Sparta direct zien dat het zeer lastig zou worden voor Amicitia om hier met de winst er vandoor te gaan. Amicitia wist de korf lastig te vinden en kon moeizaam in het juiste spel komen. Na een kwartier spelen stonden ze dan ook al met 6-2 achter. Doordat Sparta scherper en feller was kon Amicitia voor rust het gat ook niet dichten. En gingen beide ploegen de kleedkamer in met een stand van 11-6.
   De 2de helft veranderde het spelbeeld niet en Amicitia kon geen grip krijgen op het lengte voordeel van de Zwollenaren. Sparta maakte het gat nog groter en had al snel een marge van 8 doelpunten te pakken. Dit wist Amicitia niet meer te verkleinen om de wedstrijd nog spannend te maken. De arbitrage floot bij een stand van 21-14 af en zo verliest Amicitia deze cruciale wedstrijd in de strijd om uit de gevarenzone te blijven.
   Het 2de team wist de punten ook niet mee naar huis te nemen. Het verloor met 19-13 van SCO 3.
   Aankomend weekend staan er weer 2 belangrijke thuisduels op programma om toch aansluiting te houden in de veldcompetitie in de overgangsklasse. Het 2de team mag het thuis (13.45uur) opnemen tegen een directe concurrent AKC uit Almelo. En om 15.30 mag het 1ste team het opnemen tegen ASVD uit Dronten op sportpark het Midden. De beide Amicitia teams hopen weer op veel supporters langs de lijn.