/
    • Zaal 03 : AVO - Amicitia

Amicitia laat dure punten liggen in Assen.

Zaterdag 8 december stond voor de selectie van Amicitia opnieuw een uitwedstrijd te wachten. Ditmaal was AVO uit Assen de tegenstander. Bij winst voor de Toyota Klaas Drent formatie kon er direct een gat geslagen worden met de onderkant van de ranglijst.
      De vele meegereisde supporters uit Vriezenveen begonnen dan ook optimistisch aan de wedstrijd in een volle sporthal Marsdijk.

Na enig oponthoud wegens een verkeerde vakopstelling kon de wedstrijd beginnen.
      Tot 5-5 ging het in de eerste minuten gelijk op waarna Leah Masselink de eerste voorsprong voor Amicitia binnenschoot. Hierna begon de ploeg uit Vriezenveen
      wat meer vertrouwen te krijgen en bleef scherper in de afronding dan AVO. Via 8-11 kon AVO zich voor rust nog terug knokken naar 15-16, mede geholpen door een paar dubieuze beslissingen van het arbitrale duo.

Net als vorige week tegen de Hoeve mocht er in de tweede helft niet verslapt worden en lagen er voldoende mogelijkheden en kansen om te winnen van AVO, aldus hoofdcoach Michel Ligt. Helaas begon Amicitia in de tweede helft aanvallend niet goed. In de eerste minuten werd er aan beide kanten niet gescoord, waarna tot 16-18 wel een gaatje in het scoreverloop van twee doelpunten bleef in het voordeel van Amicitia. Hierna was AVO scherper in de afronding en kon een verschil van twee doelpunten maken naar 20-18. Het werd in de slotfase van de wedstrijd nog 20-20 maar hierna liep AVO uit naar 23-20. Amicitia wist dit gat helaas niet meer te dichten en zo werd het uiteindelijk 28-24.
      2 belangrijke punten voor AVO, waardoor zaterdag 15 december voor Amicitia weer een belangrijk sleutelduel op de agenda staat om uit de gevarenzone van de ranglijst te blijven in de landelijke overgangsklasse. Sparta Zwolle is de tegenstander in de Vriezenveense sporthal de Stamper, aanvang 19.30 uur.

Amicitia 2 wist op knappe wijze wel de 2 punten binnen te halen en staat gedeeld bovenaan in de reserve 1e klasse. Na een slecht begin, wist Amicitia 2 zich knap terug te knokken in de wedstrijd. Uiteindelijk werd in de allerlaatste minuut de volle buit binnengehaald. Ook voor Amicitia 2 staat een thuiswedstrijd tegen Sparta Zwolle op het programma, aanvang 18.00 uur.