/
    • Zaal 08 : AKC - Amicitia

Amicitia wint opnieuw van AKC.

De laatste overwinning voor Amicitia 1 is alweer een tijdje geleden. Iedereen heeft behoefte aan punten en na de goede pot van vorige week, die helaas wel verloren ging, zag de ploeg van coach Michel Ligt kansen. Het zelfvertrouwen van de ploeg stijgt en uitgerekend op dat moment stond de mooie derby tegen AKC 1 voor de deur. Er was maar één ding belangrijk: winnen!
      Een goed gevulde sporthal in Almelo zorgde voor een goede sfeer. De ploeg uit Vriezenveen kan alle steun van de supporters goed gebruiken, en zij waren dan ook met een mooi aantal aanwezig in Almelo. Om 20:00 uur ging de wedstrijd van start. Het initiatief ligt meteen bij AKC en zij zetten de stand al snel op 2-0. Niet het scherpe begin waar de oranjekragen op hoopten, maar Amicitia kan aanhaken (4-2). De spanning zit goed in de wedstrijd, maar het is AKC dat iets makkelijker de korf weet te vinden. Zij kunnen dan ook de voorsprong uitbreiden naar 7-4. Het publiek blijft erachter staan, de ploeg van Michel Ligt knokt hard en elk doelpunt wordt overtuigend gevierd. Zo kan Amicitia voor rust nog net iets dichterbij kruipen en beide ploegen zoeken de kleedkamer op met 13-10 op het scorebord. Het plan is duidelijk, in de tweede helft moest er met nog meer energie gespeeld worden en moest de ploeg elkaar steunen. Helaas moest Bas Drent het veld verlaten in de rust door een blessure, maar daarvoor kwam oud eerste-speler Dick Schipper in de plaats. In de tweede helft staat er duidelijk een ander Amicitia op het veld. Vastbesloten om te winnen. Maar ook AKC zal dit niet zomaar uit handen geven en zij houden na rust dan ook de voorsprong van drie punten (15-12). Vanaf dat moment draait de wedstrijd. De Toyota Klaas Drent formatie kruipt dichterbij en kan halverwege de tweede helft de stand gelijktrekken naar 16-16. Het tweede team van Amicitia maakte haar entree in de hal, nadat zij meteen na hun wedstrijd in Groningen naar Almelo zijn gereden. Nog meer support voor de ploeg uit Vriezenveen. Een spannende fase volgt, waarin AKC steeds de voorsprong pakt, maar waarin Amicitia ook elke keer de gelijkmaker scoort (19-19). Voor het eerst in de wedstrijd pakt Amicitia de leiding en zet de stand op 19-21. De ploeg speelt met meer overtuiging en meer zelfvertrouwen. Ze nemen het spel over en AKC kan geen grip meer krijgen op het aanvalsspel van de Vriezenveense ploeg. Zij vinden de oplossing niet en ze moeten toekijken hoe het gaatje langzaam groter wordt. Met nog zes minuten speeltijd kan Amicitia uitlopen naar 21-25, maar de spanning van de wedstrijd blijft zichtbaar. AKC kan niet meer dichterbij komen en Amicitia zet met het laatste doelpunt een eindstand van 22-27 op het scorebord. Een klein feestje kan gevierd worden door het behalen van deze ontzettend belangrijke punten en wederom slaagt de ploeg uit Almelo er niet in om te winnen van Amicitia in deze Twentse derby.
      Het tweede team van Amicitia had minder geluk in de wedstrijd tegen ROG 2. In Groningen was het ook een lange tijd spannend, waarbij de ploegen halverwege de tweede helft nog naast elkaar stonden (18-18). Helaas konden zij dit niet vasthouden en moesten ze de punten achterlaten in Groningen. Eindstand: 25-20.

Komende zaterdag staat voor Amicitia 1 een belangrijke wedstrijd op het programma. Zij krijgen De Hoeve 1 op bezoek, die ook net als Amicitia vijf punten heeft weten te behalen in de competitie tot nu toe. Een strijd om van de onderste plaatsten in de ranglijst weg te blijven. Deze spannende wedstrijd zal gespeeld worden om 19:30 in Sporthal De Stamper in Vriezenveen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 tegen De Hoeve 2 om 18:00 uur.