/
  • Zaal 09 : Amicitia - de Hoeve

   Amicitia laat dure punten liggen in degradatieduel.

   Afgelopen zaterdag stonden de laatste wedstrijden van de Amicitia selectie voor de voorjaarsvakantie op het programma. Beide teams speelden tegen de Hoeve uit het gelijknamige plaatsje de Hoeve in Friesland.
   Voor de eerste teams van deze verenigingen stonden voorafgaand aan deze wedstrijd veel op het spel. Met allebei 5 punten stonden zij gezamenlijk op de voorlaatste plek van de ranglijst. In een goed gevulde sporthal de Stamper gingen de ploegen daarom strijdlustig van start. In de beginfase gaat het gelijk op. Amicitia weet uit te lopen naar 7-4, maar niet veel later staat er 8-9 op het scorebord. Daarna loop de Toyota Klaas Drent formatie vervolgens weer uit naar 13-9, maar is de ruststand 13-14 in het voordeel van de Hoeve. Amicitia is in de eerste helft de betere, maar weet geen gat te slaan. In de rust geeft coach Michel Ligt duidelijk aan dat de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe moet trekken, en wat daarvoor nodig is.
   Kort na rust is de stand 15-15, waarna vervolgens de Hoeve het heft in handen neemt en weet uit te lopen naar 15-18. De ploegen doen niet veel voor elkaar onder, maar Amicitia weet niet over alle vlakken het gewenste niveau te halen. Met nog een kwartier te spelen is de stand 18-24. De fanatieke supporters van Amicitia gaan in deze fase achter de ploeg staan. Amicitia weet wat dichterbij te kruipen, maar het gat is uiteindelijk te groot. Als het eindsignaal klinkt staat er 27-30 op het scorebord in Vriezenveen. Amicitia laat hier hele dure punten liggen en zal zich in de komende wedstrijden moeten revancheren om uit de degradatiezone te komen.
   Amicitia 2 verliest van de Hoeve 2. Na de voorjaarsvakantie zal de selectie het opnemen tegen Avo uit Assen en wel op zaterdag 2 maart. De selectie hoopt op volle tribunes met veel trouwe supporters.