/
  • Amicitia jeugd scoort binnen het district

   Ook dit seizoen waren er weer selectietrainingen binnen district Oost waarbij vele spelers van Amicitia hun kwaliteiten konden laten zien. Afgelopen jaren bleken veel spelers zich in het U13 en U15 te kunnen spelen. Ook dit jaar laten onze jeugdspelers zien dat ze op de goede weg zijn.

   Het district Oost is voor U13 en U15 opgedeeld in 4 regio’s. Vriezenveen valt daarbij onder het district met de mooie naam: ‘Het Oosten’. Korfbalclubs als Juventa, KVZ, HKC, SDO en DOS-WK vallen allemaal binnen ‘Het Oosten’. De trainingen van deze teams zijn om de twee weken op de maandag in de IISPA hal in Almelo en (tijdens het veldseizoen) op de velden van HKC. Zo spelen en trainen de sterkste spelers van onze regio samen om het aan het einde van het jaar op te nemen tegen de sterkste spelers van andere regio’s in Nederland. Dit gebeurt dan op de Korfbal Challenge in het Topsportcentrum van Rotterdam.

   Voor U13 hebben we drie geselecteerde spelers: Eva Minkjan, Jip Boers en Ties Kobes. Deze spelers spelen allemaal in de landelijke hoofdklasse met Amicitia D1.

   Bij de U15 zijn er zelfs vier spelers geselecteerd: Hanne Eshuis, Renske van der Kolk, Caz Tijhof en Pepijn Hegeman. Dit zijn allemaal spelers van Amicitia C1 die spelen in de landelijke eerste klasse.

   Vanaf de leeftijdsgroep U17 worden de regio’s weer opgeheven en zijn er weer selectietrainingen voor district Oost. Hier speel je tegen spelers van grote verenigingen als Dalto, DVO en Wageningen. Floor Wessels (B1) heeft zich na meerdere selectietrainingen laten zien als een speelster die mee kan met dit niveau en zij zal dit seizoen dus uitkomen voor Oost U17. Aan het einde van het jaar zal ook zij meedoen in Rotterdam om zelfs een eventueel plekje voor Nederland U17 veilig te stellen.

    Als JTC feliciteren we deze spelers vanzelfsprekend met deze goede prestaties. We mogen als vereniging trots zijn op de getalenteerde jeugd die hier rondloopt.