/
    • veld 03 Amicitia buigt in tweede helft voor OWK

Vriezenveen, 7 december 2019

Een in alle opzichten strijdbaar Amicitia trad afgelopen zaterdag aan tegen OWK uit het Groningse Oostwold. De Toyota Drent formatie toonde vanaf het startsignaal daadkracht in het streven naar de eerste wedstrijdpunten in de Overgangsklasse.

Na zes minuten spelen was er door de oranjekragen een mooie voorsprong opgebouwd (6-3). Het met volle druk verdedigende OWK repareerde die achterstand echter binnen het kwartier (6-6). Amicitia miste daarna een strafworp, maar kwam even later toch weer op voorsprong (7-6). Kort voor rust ontstond er een klein Vriezenveens voordeel in de score (9-7), terwijl OWK het verschil minimaliseerde. Ruststand 9-8.

Coach Patrick Hage gaf zijn spelers in de rust een compliment voor hun instelling. Zij moesten zichzelf nog meer belonen door het beter afronden van de kansen. Passfouten voorkomen en meer rust in het spel brengen waren de voornaamste aandachtspunten.

Hoe zeer beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn bleek in de tweede helft. OWK produceerde meteen na de herstart de gelijkmaker. Er werd vervolgens om en om gescoord en na negen minuten was de stand weer in evenwicht (12-12). Een verbeten strijdend Amicitia lukte het om drie treffers op rij te maken en daarmee een gat te slaan (15-12). Maar die opleving bleek van korte duur, want halverwege de tweede helft was het OWK dat het initiatief en de leiding had overgenomen (16-18). Amicitia probeerde met diverse spelerswissels het spel nog te beïnvloeden. En dat lukte want kort voor tijd scoorde het de 21-22. Maar OWK bepaalde de eindstand op 21-23 en nam de kostbare punten mee naar Groningen.

Een duur verlies voor Amicitia dat voorlopig puntloos blijft in de poule. Het verschil met de drie bovenliggende teams bedraagt voorlopig twee punten, dus de korfbalwereld kan er na een overwinning ineens weer anders uitzien. Komende zaterdag speelt Amicitia de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen nummer twee De Meeuwen in Putten.