/
  • Bericht namens het bestuur

   Beste leden,

   Vorige week heeft het KNKV al besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Het advies van het KNKV was dan ook om alle trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Het bestuur heeft vorige week al besloten gehoor te geven aan dit advies. Hierdoor zijn alle trainingen, wedstrijden en activiteiten, waaronder de playbackshow, komen te vervallen.

   Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen zondag en maandag van onze minister president heeft het KNKV onderstaande besloten:

   Geen KNKV-finales en -evenementen op 4 en 5 april

   Door de meest recente kabinetsmaatregelen kunnen de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy (4 april) en de Dameskorfbal Zaalfinale in Eindhoven (5 april) geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum. Ditzelfde geldt voor het Korfbalcongres, dat voorafgaand aan de Korfbal Leaguefinale gepland stond. Het KNKV onderzoekt of de wedstrijden en/of evenementen op een later moment alsnog georganiseerd kunnen worden.

   Over de specifieke afwikkeling van de zaalcompetitie, Korfbal League, de Hoofdklasse, de Hoofdklasse A-jeugd, de Dames Topklasse én de bijbehorende evenementen neemt het KNKV uiterlijk maandag 6 april aanstaande een besluit of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

   Wedstrijdkorfbal (zaal)

   Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.

   Breedtekorfbal (zaal)

   Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft.

   Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

   Veldcompetitie

   Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

   De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt het KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

   Voor ons als vereniging betekent dit dat er tot en met donderdag 16 april geen wedstrijden, trainingen en andere activiteiten zullen zijn. De playbackshow op 27 maart, het priktoernooi op 13 april en de kaartavonden komen hierdoor te vervallen. Tevens zal de kantine van Amicitia gesloten zijn. Wij als bestuur zullen de berichten van het KNKV en het RIVM nauwlettend in de gaten houden en jullie doormiddel van onze sociale kanalen op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

   Als laatste punt willen wij jullie wijzen op de oproep vanuit de gemeente om kinderen niet op de sportcomplexen te laten spelen. De gemeente vraagt jullie om de maatregel van het sluiten van de sportparken te respecteren en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

   Mochten jullie vragen hebben kunnen jullie ons bereiken via info@amicitia.nu.

    

   Met sportieve groet,

   Het bestuur

   Joost, Harm, Marijke, Loes, Inge en Francien