/
    • veld 2022/08 AMICITIA VERLIEST VAN KOPLOPER JUVENTA

Vriezenveen, 29 oktober 2022

Het beloofde op papier een spannende ontmoeting te worden, de wedstrijd tegen koploper Juventa. De uitwedstrijd vorige maand in Hardenberg werd nipt verloren. De Hardenbergers handhaafden zich prima aan kop van de poule terwijl Amicitia tussentijds punten moest inleveren, mede door blessures en ziekmeldingen.

Maar het voornaamste probleem van de Toyota Drent formatie is de laatste tijd toch wel het gebrek aan scorend vermogen. Dat bleek ook afgelopen zaterdag weer en knaagt aan het zelfvertrouwen. Na twintig minuten stond het 2-7 in het voordeel van Juventa, waar beide ploegen ook nog eens een strafworp misten. Amicitia bracht bij rust het verschil terug tot vier treffers (4-8).

Er moest een tandje bij aan Vriezenveense kant en de oranjekragen voegden de daad bij het woord (7-10). Mede dankzij een aantal omzettingen begon het beter te lopen bij Amicitia en werden aanvallen goed afgerond. Elf minuten na de korfwisseling stonden beide ploegen weer in evenwicht (10-10). Vanaf dat moment werd het pas een echte wedstrijd en werd er om en om gescoord (12-12). Toch was het Juventa dat opnieuw op voorsprong kwam (12-13) en daarmee voor de eindstand tekende. Een in de slotfase gemiste strafworp van Amicitia had nog voor een punt kunnen zorgen, maar ook dat geluk ontbeerde de ploeg.

‘Een zuur verlies’ liet coach Rick Keus optekenen. Deze laatste veldwedstrijd betekent voor Amicitia voorlopig een gedeelde derde plaats in de poule. Vanaf nu gaat de focus gericht worden op de naderende zaalcompetitie, waarin het in de Overgangsklasse opnieuw Juventa tegenkomt.

AMICITIA 2 VERLIEST PUNTEN AAN WAGENINGEN
      Ook de reserves van Amicitia waren niet succesvol. Wageningen 3 toonde zich beter in het afronden van kansen en ging met een 10-13 overwinning naar huis. Amicitia 2 staat tussentijds op een vierde plaats in de poule.