/
  • IN MEMORIAM : ‘CHAYENNE SCHIPPER’

   Op maandag 17 april 2023 bereikte ons het trieste bericht dat Chayenne Schipper, speelster van onze B1, op de jeugdige leeftijd van 15 jaar is overleden. Nieuws dat bij iedereen flink is binnengekomen en tot veel stilte en verdriet heeft geleid.

   Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar familie en nabestaanden. Wij wensen hen maar ook alle anderen veel sterkte en kracht toe bij dit grote verlies. Ook leven we mee met spelers en trainers van onze A-, B- en C-jeugd, van wie velen met Chayenne hebben samengespeeld.

   Ondanks dat het verdriet nu overheerst, herinneren haar medespelers Chayenne als een zeer gedreven teamgenoot. Een sterke dame die opviel door haar felheid en snelheid. In de ruim vijf jaar dat ze lid was van Amicitia ontwikkelde ze haar goede afstandschot en strakke passes. Ze was een onmisbaar onderdeel van het team, ook en vooral wanneer het een keer niet voor de wind ging. Dan pepte ze iedereen op om een tandje bij te zetten. Bij een eventuele achterstand mopperde ze met een nogal opvallende ‘Belgische tongval’ om haar ongenoegen kenbaar te maken en haar teamgenoten extra te motiveren. Tegenstanders bleven daardoor soms in verwarring achter. Zelf ging ze altijd voor de winst. 

   Vanaf nu moeten we verder zonder Chayenne. Maar de naam Amicitia staat al sinds de oprichting borg voor vriendschap. We gaan Chayenne ontzettend missen maar zij wordt nooit vergeten en blijft als vriend herinnerd worden in hoe ze was en wat ze voor onze club heeft betekend.

   Wanneer u de familie wenst te condoleren vragen wij u niet hier te reageren, maar verwijzen wij u naar: https://www.condoleren.nu/gemeente/twenterand/chayenne-schipper/